Salı, Nisan 23, 2024

Vestel Yerli Otomobil VEO Haberleri Hakkında Açıklama Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zorlu grubu bünyesi altında bulunan Vestel‘in yakın zaman içerisinde kendi markası adı altında bir yerli otomobil geliştireceği yönünde medyada haberler çıktı. Ardından kısa süre içerisinde tabii ki sosyal medya hızlıca karıştı ve insanlar yorumlar yapmaya başladılar. Fakat Zorlu Holding bu durumun farkına vararak Vestel kanadında otomotiv sektörüne girmek gibi bir plan olmadığını açıkladı.

Medyada yer alan haberlere göre Vestel 9 Ekim’de Türk Patent Tasarımlar Bülteni’nde yayınlanan Vestel‘in ilk yerli otomobili VEO konsept tasarımı şeklinde pek çok başlık kısa süre içerisinde sosyal medyada yayılmıştı.

Her Sene Böyle Bir Ortalık Karışıyor

Yerli otomobil konusunda her sene farklı bir kaynaktan haberler çıkarak sosyal medyada yayınlanıyor ve ardından ortalık karışıp herkes kenara çekiliyor. Açıkçası her sene yaşadığımız bu olaylar yerine gerçekten bir atılım olsaydı ve bu boş konuşmalar gerçek yerli otomobili destekleyecek şeklinde olsaydı emin olun çok daha fazla yol kat etmiştik.

Birileri bir şekilde bu ilk haberi yapıp, internete bu virüsü salarak ortalığı karıştırıyorlar. Kimisi yanlış anlaşılan haberler, kimisi de bilerek ve isteyerek yapılan haberler oluyor.

Evet, Türkiye’de pek çok girişim irili ve ufaklı yapılmaya devam ediyor. Bu konuda çok üst düzey yapılan çalışmalar da var. İlerleyen dönemlerde meyvelerini alabileceğimiz yerli üretimlerimiz de var. Fakat bu şekilde yanlış ve boş haberler ortalığı ve gündemi karıştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

Daha bizim kendi insanımız, kendisine karşı dürüst değil. Durumun farkında herkes ama neden ısrarla bir tiyatro dönüyor?

vestel veo yerli otomobil

Zorlu Grubu Yerli Otomobil VEO Hakkında Şunları Söyledi

Bugün medya üzerinde yansıyan “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan Zorlu Grubu’nun Vestel Elektronik aracılığı ile otomobil tasarımı ve tescil başvurusu yaptığına yönelik” haber ve ifadelerin hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır. Vestel‘in geleceğin elektrikli otomobil dünyasında kendi markası ile ilgili otomobil üretme gibi bir planı da bulunmamaktadır.

vestel yerli otomobil veo

Evet, yukarıdaki resmi açıklama bu şekilde. Yani özet olarak haberlerin hepsi hurafe ve Vestel yerli otomobil adı altında VEO ismiyle bir araç üretmeyecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler