Pazartesi, Mayıs 6, 2024

İyice Ürkütmeye Başladı: Dünya’nın En İyi Video Yapay Zekâsı Artık Sora

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yapay zekâ hepimiz için biraz kolaylık, biraz ürkütücü, biraz da “acaba ilerde beni yerler mi?” merakı. Ancak yeni tanıtılan yapay zekâ Sora işi nirvanaya çıkartıp orada bıraktı. Size şimdi bu deneyimimden bahsedeceğim.

Yazdığınız Metinden Anlık Video Oluşturuyor

Sora’nın çalışma prensibinde gireceğiniz metinden otomatik gerçekçi videolar oluşturması yatıyor. Bu saçma sapan bir şey de olabilir. Mesela koşu bandında geriye doğru koşan bir adamın videosunu hazırlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki komut satırını girmek yeterli;

Komut: Koşu bandında geriye doğru koşan bir adam, 35 mm’de çekilmiş sinematik film.

Ve sonuç;

open ai sora v5

İşi biraz daha abartalım mesela: Aklınıza ne geldi? belki videolarına denk gelmişsinizdir. Kafasında kırmızı örgülü beresi bulunan bir sarışın astronot. Normalde böyle bir şey mümkün değil. Kim hangi astronotun kafasına örgülü bere yerleştirecek ki?

Ancak yapay zekâ Sora bu konuda da üstün kurgular oluşturuyor. Böyle bir şeyi hayal edip gerçekleştirmek o kadar basitleşti ki, bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum.

open ai sora v2
Kaynak görsel: OpenAI

OpenAI tarafından yayınlanan şu videoyu bir izleyin;

Sora Şuan Kullanılabiliyor mu?

Cevabı hayır. Geliştiricilerden gelen bilgiye göre Sora şuanda teknik ekip tarafından kötü kullanıma karşı testlerden geçiyor. Ancak yine de ilk çıktığında açıkları olacaktır diye düşünüyorum.

ChatGPT zaten efsane ilerliyordu ama, baktı ki OpenAI piyasada yapay zekâ modelleri uçmaya başladı. Kalktı ilk yaptığı gibi noktayı koydu diyebilirim. Şurası net: OpenAI gerçekten sağlam bir şirket.

Kusursuz Çalışmadığı Yerler Yok mu?

Bu sorunun cevabı tabii ki var. Bir kaç örnek göstermek isterim. Aşağıdaki yürüyen kadının videosunu izleyin. Yapay zekâ Sora kusursuz çalışıyor gibi görünüyor ama, saniye 16’da kadının ayakları birbirinin içinden geçiyor.

Zamanla bu ufak tefek kusurlarda kaybolacaktır ama samanlıkta iğne aramaya gerek yok. Tek kelime ile Sora mükemmel çalışıyor.

Sora Ücretli mi Olacak?

OpeanAI tabii ki bu hizmetin bir karşılığını almak isteyecektir. Önceden yaptıkları gibi token satın alarak Sora üzerinde videolar hazırladıkça bu tokenlerden düşüleceğini söyleyebiliriz.

Ancak henüz firma tarafından fiyatlandırmalar hakkında resmi açıklama gelmedi. Detaylara şuradaki sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sora ile oluşturulan diğer yapay zekâlı görselleri şuraya bırakıyorum;

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler