Cumartesi, Nisan 27, 2024

Videoları İle İnsanları Bilinçlendiren Ambulans İstanbul Kanalını Tanıyalım

Paylaş

silkroad gaminggentr

Onlar belki de Türkiye‘de en zor işlerden bir tanesini yapıyorlar. Evet onlar Ambulans şoförleri. Hele ki İstanbul gibi bir trafikte can taşıyorlarsa, bu adamlara uçak verseniz uçak bile kullanacaklar neredeyse. Ancak bilinçsiz o kadar çok insanımız var ki, can taşıyan Ambulanslara yol vermeyen ve bir saniyenin bile önemli olduğunu bilmeyen.

Biz de bugün YouTube’da uzun süredir var olan Ambulans İstanbul kanalına yakından göz atıyoruz hocalar. Burada amacımız, bu gibi kanalların öne çıkarak insanların bilinçlenmesine yardımcı olmak. Peki Ambulans İstanbul ne tür videolar yayınlıyor? Gelin hep birlikte göz atalım.

Can Taşıyorlar Daha Önemlisi Var mı?

Kimse kusura bakmasın. Bilinçsiz ve cahil bir toplum kitlemiz var ne yazık ki. Okumayı sevmeyen, araştırmayı bilmeyen ve her gördüğüne inanıp, sosyal medya üzerinden kanabilecek milyonlarca insan var bu ülkede. Bu söylediğim gerçekler bazı insanlara dokunuyor ama görünen köy kılavuz ister mi hacı? Bunun binlerce örneğini ülkemizde yaşanan her vakada ve her olayda görüyoruz.

Bir tanesi de ne yazık ki can taşıyan Ambulanslar için geçerli. Trafikte Ambulansın önünü kesip, ahkam kesen mi ararsın, yoksa Ambulans‘a yol vermeden sap gibi bekleyen bazı kendisine şoför diyen kişiler mi ararsın. Onlar bu örnekleri her gün yaşıyorlar. Biz ise sağda solda veya haberlerde gördüğümüz kadarıyla. 112 Acil Servis hattına gelen saçma sapan çağrıları daha saymadım bile.

Ancak başlarına bir olay geldiğinde de yine aynı yeri aramaktan da çekinmiyorlar. İşte bizim ülkemizin sınırları içerisinde bulunan çürük elmalar bunların hepsi. Sürekli çürümeye de devam eden belli bir kitle var bu tarafta ne yazık ki. Ambulans bu ya ambulans. Daha acil ne işin olabilir senin? Adam can taşıyor ve saniyeler ile yarışıyorlar.

ambulans istanbul

“İşine Gelmeyince..”

Hiç düşünmüyor musun be insan?, o Ambulans içerisinde senin de bir tanıdığın, akraban, eşin veya dostun olabilirdi. O zaman da Ambulansın önüne geçip, trafiği yarmak istersin değil mi? İşte bizim en büyük sorunumuz da bu. İnsan başına gelmediğinde hiçbir şeyi anlamıyor ve anlamak istemiyor.

Neyse sizi daha fazla bu tür cümlemeler ile sıkıp, boğmak istemiyorum. Zira zaten görüyorsunuz nelerin yaşandığını her gün. Ambulans İstanbul kanalı da bir ihbar geldiğinde olay yerine giderken, trafikte nelerin yaşandığını ve Ambulansların nerelere girip zorluklar çektiğini bizlere gösteriyor. Üstelik yaptıkları mükemmel manevralar ve sürüş yetenekleri ile de ne kadar usta olduklarını görebiliyorsunuz.

Sizden ricam bu tür kanallara abone olarak takip edin ve videolarını insanlar ile paylaşın. Ki insanlar da bu videoları merak edip izlesin ve bilinçlenmeye başlasın. Yoksa bilinç altımız o kadar değiştirilip kazınmış ki, insanlar artık gördüklerine de inanmaz olmuşlar.

Ambulans İstanbul Videolar

Bu videoda Taksim İlk Yardım’a yetiştirmek için Kalp Krizi vakası taşınıyor.

Burada da iğne deliklerinden geçerek trafik kazası vakasını görüyoruz

Burada da yine bir acil vaka yetiştirilmesini görüyoruz

Vel hasıl hocalar eğer bu yazıyı okuyorsanız, sizi de duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bugün izlediğimiz bu görüntüler, yarın içimizden birisinin başına gelebilir. Fikirlerinizi ve yorumlarınızı da aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Selametle kalın..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler