Perşembe, Nisan 25, 2024

Volkswagen’den Türkiye için Güzel Haber!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Volkswagen, Türkiye olarak sınırlarımızı korumaya yönelik başlattığımız Barış Pınarı Harekatı’nı öne sürerek Türkiye’ye fabrika açılma sürecinin askıya alındığını paylaşmıştı. Bu haberden sonra Volkswagen’den yeni bir açıklama daha geldi. 

volkswagen

Türkiye’de Manisa iline kurulacak fabrika yatırımını oylamaya sunacağını duyuran Volkswagen, oylamadan aldığı karar ile yeni bir açıklama yaptı. Volkswagen üretim şefinin yaptığı açıklama da Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi beklemede. Aktif olarak alternatif bir yer arayışı içinde de değiliz 

ifadelerini kullandı. Bu doğrultu da Türkiye’de kurulan Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Manisa’da fabrika sürecini devam ettireceğini anlamış olduk.

943,5 milyon lira sermaye ile kurulan şirketin faaliyetleri henüz başlamış değil. Volkswagen’in fabrika kurma sürecini askıya alma haberinden sonra en başta Türkiye ile yarışan Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan Volkswagen’e karşı girişimde bulundu. Ancak yapılan son duyuruya göre bu yatırım Türkiye‘de devam edecek gibi gözüküyor.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler