Cumartesi, Nisan 27, 2024

Webmasterlar İçin En İyi 6 Web Site Hız Testi Platformları

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet dünyasında milyonlarca web sitesi var ve bu web siteleri farklı sektörlerde birbirleri ile yarışmaya devam ediyor. Peki bu siteleri Arama motorları hangi kriterlere göre destekliyor veya desteklemiyor dersiniz ? Hem ziyaretçi yönünden, hem de arama motorlarını memnun etme yönünden web sitesi hız kriteri en önemli kriterler arasında gösterilmektedir. Bu haftaki rehberimizde ise, web sitesi kullanıcıları için en iyi 6 adet web site hız testi platformlarını paylaşıyoruz. Detaylar ve neden web sitelerini hızlandırmamız gerektiği konusu haberimizde.

Web Siteleri Neden Hızlı Olmalı ?

Büyük bir kitleye hitap ettiğinizi düşünün ve sürekli haber yazıyorsunuz. Bu haberlerden bir gelir elde edebilmek için öncelikle sitenize ziyaretçilerin gelmesi ve sitenizi sevmesi gerekir. Dünya genelinde şöyle bir kriter vardır: “Bir web sitesine gelen ziyaretçi, site 5 saniye içerisinde açılmadığı taktirde farklı bir web sitesine yönleniyor.” kanunu bulunmaktadır. Eğer siteniz gerçekten hızlı değilse hem kullanıcıları, hem gelirleri hem de arama motorlarını kaybetmeniz anlamına gelmektedir.

Bir web sitesi ne kadar hızlı olursa kullanıcı sitede o kadar rahat gezer ve sürekli farklı haberlere ve içeriklere girişir. Aynı şekilde arama motorları da hızlı web sitelerini sevdiği gibi, bu siteleri kullanıcıların karşısına çıkartmak için yarışır. (Bu konuya pek çok kriter girmektedir. Ancak bu da önemli bir kriter arasında yer alır. Diğer kriterleri buradan inceleyebilirsiniz.)

Hızlı Olmayı Anladık, Nasıl Test Edeceğiz ?

Zaman içerisinde web sitelerinin açılış hızları ve yoğunlukları sunucular veya yazılımlardan kaynaklansa da, sürekli aynı şekilde seyir eden sitelerin hız sorununu mutlaka aşması gerekir. Maksimum 3 saniye içerisinde kullanıcıya cevap vermesi gerektiği gibi, sitenin sağlıklı çalışması için de öncü olacaktır. Biz de bu yazımızda, en iyi 6 web sitesi hız test uygulamasını sizlere tanıtıyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler