Cuma, Nisan 26, 2024

WhatsApp, Asılsız Haberle Mücadele İçin İletme Özelliğini Sınırlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kullanıcıların yanlış bilgi içeren mesajları yaymalarını önlemek amacı ile mesaj iletme özelliğini sınırlayacak. Yeni sınırlama ile iletme en çok 5 kere yapılabilecek.

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, son yıllarda artan uydurma haberler ile ilgili olarak somut adımlar atmaya başladı. Daha önce Brezilya’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan asılsız Whatsapp paylaşımları ve Hindistan’da mafya saldırıları ile ilgili paylaşımlar, firmanın canını sıkmış ve bu noktada düzenlemeler getirilmesi için hükumetler ile birlikte çalışmalar yürütülmüştü.

whatsapp asılsız haberle mücadele için iletme özelliğini sınırlıyor 1

Nihayet çalışmaların ortak neticesi olarak harekete geçen Whatsapp, kullanıcıların bir mesajı en fazla 5 kez iletmesine izin vermek suretiyle sınırlayacak. İlk denemeleri Hindistan’nda gerçekleştirilen uygulamanın ne kadar etkili olduğu bilinmiyor.

Ancak beş iletme ile sınırlanan bir mesajın bile 1300 kişiye ulaşabileceği tahmin ediliyor. Zira en fazla 256 kişilik bir guruba yönlendirilen bu mesaj tek seferde birçok kişi için ulaşılabilir olur. İlerleyen günlerde etkinleşecek olan yeni uygulama bakalım ne kadar etkili olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler