Cuma, Nisan 26, 2024

WhatsApp, Uygulama Güvenliğine Eklemeler Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçen yılın Ekim ayında WhatsApp, biyometrik kimlik doğrulama sistemini Android’e ekledi, ancak Facebook’a ait şirket yüz tanıma kilidi desteği eklemedi. WhatsApp iOS uygulaması 2019’un başında FaceID için destek aldığından, bu pek çok kişi için sürpriz oldu. WhatsApp’ınızın kilidini yüzünüzü kullanarak açamayacağınızdan mutsuz olanlardan biriyseniz, bazı iyi şeyler var.

WABetainfo’ya göre, WhatsApp şu anda Android kullanıcılarının yüzlerini kullanarak anlık mesajlaşma uygulamasının kilidini açmalarına izin veren bir özellik geliştiriyor. Şirket aynı zamanda Ayarlar’daki adı “Parmak izi kilidi” nden “Biyometrik kilit” e değiştirme sürecindedir. Yeni “Biyometrik kilit” ayarlarında bulacağınız açıklamada, kullanıcıların ayar etkinleştirildikten sonra WhatsApp’ı açmak için parmak iziyle birlikte yüzlerini kullanabilecekleri belirtilmektedir. Ayrıca, “Biyometrik kilit” kullanıcı arayüzünün neye benzediğini de ilk kez görmeyi başardık – eski ve yeni kullanıcı arayüzü arasında, ikincisinin farklı bir açıklaması ve adı olması dışında hiçbir fark görmeyeceksiniz.

BIOMETRIC LOCK ANDROID 960x725 1
WhatsApp, Uygulama Güvenliğine Eklemeler Yapıyor 2

Yüzünüzü kullanarak WhatsApp’ın kilidini açabilmek için Android akıllı telefonunuzun gerekli sensöre sahip olması gerektiğini söylemeye gerek yok. Akıllı telefonunuzda bu eksikse, anlık sohbet messenger’ın kilidini açmanın tek yolu parmak izi kimlik doğrulamasıdır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler