Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi Yeniden Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz ay Microsoft tarafından sunulan ve önemli geliştirmelerle birlikte çeşitli özellikler barındıran Windows 10 Ekim güncellemesi, hatalarından arındırılarak yeniden yayınlandı.

Microsoft, Windows 10 üzerinde hummalı şekilde çalışmaya devam ediyor. Markanın artık tek güncel Windows yazılımı olan sürüm, belirli periyotlar halinde büyük güncelleştirmeler alarak, kullanıcılara daha güvenli ve daha gelişmiş bir işletim sistemi sunmaya çalışıyor. Ancak geçtiğimiz ay sonunda yayınlanan Windows 10 Ekim güncellemesi, birçok düzeltmeyi ve özelliği içerisinde barındırmasına rağmen kullanıcıları çileden çıkartan bir hataya sahipti.

Hataya göre güncelleştirmeyi yükleyen kullanıcılar, bilgisayarları içerisinde barındırdıkları birçok dosyanın silindiğine şahit oldu. Bu silinen dosyalar; Windows içerisinde bulunan belgeler klasörü, haricen yüklenmiş sürücüler, çeşitli yazılımlar ve kişisel dosyaları da içerisinde barındırıyordu. Tabii ki tüm kullanıcılar aynı hatadan etkilenmedi ancak etkilenen kişi sayısı da azımsanacak kadar değildi. 

windows 10 ekim güncellemesi 2

Bu gelişmeler üzerine yayınladığı güncelleştirmenin dağıtımını birden geri çeken Microsoft, hatalarından arındırılmış ve tamamen güvenli olduğunu söylediği Windows 10 Ekim güncelleştirmesini bugün itibari ile yayınladı. Güncelleştirmeyi yüklemek için Ayarlar üzerinden Windows Güncelleştirmelerini Denetle yapmak yeterli olacak. Ancak güncelleştirme bilgisayarınızda mevcut ise herhangi bir yükleme gerçekleşmeyecek.

Bu noktada kullanıcıların aklına, ‘Peki ya dosyalarım silinirse?’ endişesi taşıyan soru gelebilir. Ancak Microsoft, bu hatayı çözen yamayı, yüklemeyi yapan kullanıcıların bilgisayarlarına geçtiğimiz haftalarda sunmuştu. Bu yüzden telaşlanacak herhangi bir problem yok.

Yeni Windows 10 güncelleştirmeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler