Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 10 Mayıs 2021 Toplu Güncelleştirmesi Ses Sorunları İçeriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un her zamanki gibi Salı günü paylaştığı yamasında ertesi gün Çarşamba günü bir dizi sorunlar ortaya çıkıyor ve son birkaç gündür Windows 10 kullanıcıları, 11 Mayıs 2021’de yayınlanan KB5003173 sürümü ile ilgili sorunları tek tek bildiriyor. Özellikle, bazı kullanıcılar yüksek perdeli seslerden ve ses düzeyindeki artışlardan şikayet ediyor ve Microsoft, sorunu Dolby 5.1 surround ses sistemlerine sahip olanlar için kabul ediyor.

Microsoft konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

Bu güncellemeyi yükledikten sonra, 5.1 Dolby Digital ses, belirli ses aygıtları ve Windows ayarlarını kullanırken belirli uygulamalarda yüksek tiz ses veya gıcırtı içeren çalınım sergileyebilir.

Microsoft, bir sonraki yayınlayacakları güncellemede problemin giderilmesi için bazı çözümler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi ayrıca sorunun yalnızca stereo kullanıldığında ortaya çıkmadığını ve aşağıdaki önlemleri önerdiğini belirtiyor.

  • Bildirim alanındaki ses simgesine sağ tıklayarak veya uzun süre basarak, Uzamsal ses (Kapalı) seçeneğini belirleyerek ve mevcut seçeneklerden herhangi birini seçerek Uzamsal ses ayarlarını etkinleştirin.
  • Videoyu veya sesi, bu sorundan etkilenen uygulama yerine bir web tarayıcısında veya farklı bir uygulamada açın.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler