Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 10 için Google Chrome, Hızlandırılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, internet tarayıcısı Google Chrome için şu anda geri düğmesini kullanırken Windows 10 için Chrome’u daha da hızlı hale getirebilecek bir özelliği test ediyor.

Neredeyse anında yanıt veren yeni Chrome sürümü, şu anda yalnızca Android için Chrome’da mevcut olan ve son sayfanın tam bir kopyasını RAM’de önbelleğe alarak sayfanın geri döndüğünde anında yeniden yüklenmesini sağlayan “geri ileri önbellek” sebebiyle kullanıcıya daha hızlı bir yanıt vermektedir.

Chrome caching 1
Windows 10 için Google Chrome, Hızlandırılıyor! 2

Google, konu ile ilgili olarak “Geri İleri önbellek, kullanıcı ondan uzaklaştıktan ve oturum geçmişi navigasyonu (tarayıcı Geri/İleri düğmeleri, geçmiş.navigasyonu anında yapmak için geri(), vb.). için yeniden kullandıktan sonra bir sayfayı canlı tutarak kullanıcı deneyimini geliştiren bir tarayıcı özelliğidir.” dedi.

Yani önbelleğe alınan sayfa tamamen okunabilir, herhangi bir kod parçacığı çalıştırmayan, dondurulmuş görüntü sayfalardan oluşacak ve böylelikle kullanıcının anlık olarak diğer sayfadan bir bilgi edinmesi gerektiğinde bu özellik kullanıcıya vakit kazandıracaktır. Plana göre b yeni özellik, Chrome’da varsayılan olarak etkinleştirilmiş bir biçimde gelecek, ancak Google, masaüstündeki dinamik sayfalarla ilgili uyumluluk sorunlarına karşı ihtiyatlıdır. Bu nedenle Google, önümüzdeki birkaç ay içinde ilk olarak az sayıda Chrome kullanıcısı ile test etmeye başlayacak

Google “Bu özelliği Android için zaten gönderdik. masaüstü ortamlarında geri-ileri önbelleği denemeye başlamak istiyoruz.” dedi.

Özellik, Chrome: // flags sayfasına gidilerek de etkinleştirilebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler