Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 10 Mobile Desteği Sona Eriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un iOS ve Android işletim sistemlerine karşı geliştirdiği mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile yolun sonuna geldi. Microsoft, işletim sistemine olan desteği bu yıl bitiriyor.

Yazılım devi Microsoft, masaüstü işletim sistemi Windows 10’un mobil versiyonu olan Windows 10 Mobile için son duyuruyu yaptı. Daha önce Windows Phone 8 ile girdiği mobil pazarda istediği başarıyı gösteremeyen firma, bu kez daha güçlü cihazlar ile daha güçlü bir mobil işletim sistemi vaat etmiş ancak aynı başarısızlığı yeniden yaşamıştı.

Şu sıralar pazar payı %0 civarında olan Windows Mobile işletim sistemlerini tamamen bitirip masaüstü alanlara yönelmek isteyen Microsoft, 2017’de başlattığı Windows 10 Mobile kapanışını bu yıl tamamlayacak. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre şirket, 2019 yılının Aralık ayında tüm Windows 10 Mobile güncelleştirmelerini sonlandıracak.

Windows 10 Mobile desteği sona eriyor 1

2017 yılında aldığı karar ile Windows 10 Mobile için yeni özellikler veya donanım geliştirmeleri sunmayacağını belirten şirket, şimdiye kadar çeşitli güvenlik güncelleştirmeleri haricinde herhangi bir güncelleştirme yayınlamamıştı. 2017 yılında Windows Phone 8.1 desteğinin sonlandırıldığını düşünürsek, bu haberin çok da şaşırtıcı olduğunu söyleyemeyiz.

Bu açıdan Microsoft, kullanıcılara yeni bir iOS ve Android cihaz temin etmelerini ve Microsoft’un tüm hizmetlerini bu platformlardan temin etmelerini tavsiye ediyor. Eski bir Windows Phone kullanıcısı olarak bu habere seri üzgün atıyor ve geçmişi hasretle yad ediyorum.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler