Çarşamba, Nisan 24, 2024

Windows 10’un Modern Disk Yönetim Aracı ile Tanışın

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft beyciğim, birkaç yıldır eski Windows NT tabanlı Denetim Masası araçlarını yeni modern tasarımları ile değiştirmeye çalışıyor ve şimdi ise bu yenilik sırası Windows 10‘un Disk Yönetim Aracı‘na geldi.

Windows 10 Build 20175 sürümü şu anda gizli olan ve henüz son kullanıcı için tamamlanmamış olan yeni bir Disk Yönetim Aracı’na ev sahipliği ediyor ve beta sürümlerinden elde alınan görüntülere baktığımız zaman ise oldukça modern ve Microsoft’un Fluent Design tasarım anlayışı ile revize edildiğini görüyoruz.

Yenilenen Disk Yönetim Aracı şu anda, bir sürücünün harfini değiştirebilir, sürücünün boyutunu yeniden ayarlayabilir ve diskleri yeniden bölümlendirmenize olanak tanır. Halen daha geliştirilme aşamasında olan ve basit işleri yapabilen yeni araç şu anda birçok kullanıcının işini halledebilmekte.

Windows 10 Build 20175 sürümünü test etme amaçlı indirdiyseniz yenilenen Disk Yönetim Aracını kullanabilmek için izleyeceğiniz yol şöyle olmalı; Ayarlar > Depolama > “Diskleri ve Birimleri Yönet”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler