Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Windows 11, Erişilebilirlik Konusunda Geliştirmelerle Gelecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft bugün, Windows 11 ile birlikte gelen Erişilebilirlik geliştirmelerini açıkladı. Bu yeni geliştirmeleri, bu hafta başlarında Windows Insiders’a yayınlanan Windows 11 Preview Build 22000.51 sürümünde kolaylıkla deneyebilirsiniz. Erişilebilirlik iyileştirmelerinin özetini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Görme konusunda engeli olan insanlar ve diğer herkes yeni ses düzenlerinin keyfini çıkarabilecek. Windows 11, daha erişilebilir Açık ve Koyu Temalar için farklı sesler de dahil olmak üzere keyifli Windows başlatma ve diğer sistem sesleri içeriyor.
  • Işığa duyarlılığı olan ve uzun süre bilgisayar başında çalışan kişiler, yeni Koyu temalar ve yeniden tasarlanmış Yüksek Karşıtlık Temaları dahil olmak üzere güzel renk temalarının keyfini çıkarabilecek. Yeni Kontrast Temaları, uygulamaları ve içeriği görmeyi kolaylaştıran estetik açıdan hoş, özelleştirilebilir renk kombinasyonları içerir.
  • Duyma ve işitme güçlüğü çeken kişiler, dil öğrenenler ve gürültülü veya sessiz ortamlardaki kişiler, okunması ve özelleştirilmesi daha kolay olan yeniden tasarlanmış Altyazı temalarının keyfini çıkarabilecek.
  • Şiddetli artrit, tekrarlayan stres yaralanmaları, serebral palsi ve diğer hareketle ilgili engelleri olan kişiler, ciddi yazım engelleri de dahil olmak üzere öğrenme farklılıkları olan kişiler, dil öğrenenler ve sesleriyle yazmayı tercih eden kişiler, Windows 11’in yeni Sesle Yazma özelliğinden yararlanabilecek.
  • Microsoft, Erişim Kolaylığı Ayarlarını Erişilebilirlik olarak yeniden adlandırdı ve yeni bir erişilebilirlik “insan” simgesi tanıttı. Microsoft ayrıca Erişilebilirlik Ayarlarını, kullanımlarını kolaylaştırmak için yeniden tasarladı ve elbette, Erişilebilirlik özellikleri, kullanıcıların cihazlarını, örneğin Ekran Okuyucusu ile bağımsız olarak kurabilmeleri ve kullanabilmeleri için, kullanıma hazır deneyimde ve Oturum Açma ve Kilitleme ekranlarında mevcut.
  • Windows 11 ile birlikte Microsoft, hem Microsoft’un hem de iş ortağı yardımcı teknolojilerinin Azure Sanal Masaüstü’nde (AVD) bulutta barındırılan Outlook gibi uygulamalarla çalışmasını mümkün hale getiriyor. Örneğin, Windows 11 ile Office’e, Ekran Okuyucusu kullanılarak Yerel Olarak Tümleşik Uzak Uygulama (RAIL) olarak erişilebilir. Bu, çoğu insan için çok fazla jargon gibi gelse de, etkisi önemli. Görme engelli kişiler, ihtiyaç duyduklarında Azure’da barındırılan Office gibi uygulamalara erişim sağlayabilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler