Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Windows 11’de Masaüstü Uygulama Simgeleri Nasıl Gizlenir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 11’in Ekim ayında genel kullanıma sunulması bekleniyor, ancak Microsoft’un Windows Insider programı sayesinde çoğumuz zaten Windows’un bir sonraki sürümünü hatalarla dolu olsa da çalıştırabiliyor ve test edebiliyoruz. Yeni Windows işletim sistemi birçok yeni özellik, büyük bir görsel değişim ve sistem genelinde birçok iyileştirme ile gelecek. Uzun lafın kısası, Windows 11 büyük bir güncelleme olacak.

Windows 11 tamamen yeni bir işletim sistemi gibi görünse de, Windows 10 kullanıcıları Windows 11’i ilk kez kullandıklarında zorluk çekmeyecekler. Microsoft’un açıklamalarına göre, bir şeyler yapmak söz konusu olduğunda, Windows’un bir sonraki sürümü Windows 10’dan farklı olmayacak. Aslında, Windows 11 içerisinde bazı ayarlara erişmek bir önceki sürüm Windows 10’a nazaran daha kolay olacak.

Ancak, yukarıda bahsettiğim gibi, Windows 10 ve Windows 11 birçok ortak özelliği paylaşıyor. Örneğin, Windows 11 masaüstünde Geri Dönüşüm Kutusu simgesini gösterme/gizleme şekliniz, Windows 10’dakine çok benziyor. Yalnızca Geri Dönüşüm Kutusu simgesini değil, birkaç adımı izleyerek diğer masaüstü simgelerini de gösterebilir veya gizleyebilirsiniz.

Windows 11’de Masaüstü Uygulama Simgelerini Gösterme/Gizleme Nasıl Yapılır?

  • Klavyenizdeki Windows tuşu + I tuşlarına basarak Ayarlar uygulamasını açın.
  • Kişiselleştirme seçeneğine tıklayın.
  • Temalar sekmesine tıklayın.
  • Masaüstü İkonları Ayarları düğmesine tıklayın.
  • Şimdi, masaüstü simgelerini içeren bir pencere karşınıza çıkacak. Belirli bir masaüstü simgesi istiyorsanız, örneğin Geri Dönüşüm Kutusu’nun masaüstünüzde görünmesi için onay kutusunu tıklamanız gerekir ve gizlemek istiyorsanız, onay kutusunun işaretini kaldırabilirsiniz.
  • Önce Uygula ve ardından Tamam düğmelerine tıklayarak seçimlerinizi kaydedin.

Temiz bir masaüstü deneyimine sahip olmak isteyen kullanıcılar, masaüstü simgelerinin olmamasını tercih edeceklerdir. Ancak Geri Dönüşüm Kutusu, ona erişmeyi daha da önemli kılan önemli bir araç. Her iki durumda da, yukarıda belirtilen adımları izlediğinizde Geri Dönüşüm Kutusu’nu veya bu konudaki herhangi bir masaüstü simgesini göstermek/gizlemek kolay.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler