Cuma, Nisan 26, 2024

Instagram Hesap Silme ve Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde ve dünyamızda sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Sosyal medyanın yararlı yönleri olduğu gibi zararlı yönleri de bulunuyor. Zararlı yönlerine bağımlılık örneğini verebiliriz. Bu yüzden dolayı da Instagram hesabını silme ya da dondurma işlemini gerçekleştirmek isteyen birçok insan bulunuyor. Bu yazımızda da Instagram hesap silme ve dondurma işlemi nasıl yapılır bunu göstereceğiz. Bir çok kullanıcı İnstagram hesap dondurma yapmasının sebebi dönemlik olarak sosyal medyadan uzaklaşmak istemesi veya farklı sosyal medya platformlarına geçmek istemesi olabiliyor.

Instagram Hesap Silme İşlemi

Öncelikle Instagram adresine bilgisayarınızdan ya da mobil tarayıcınız üzerinden gidiyorsunuz ve hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Not: Instagram hesabınızı telefon uygulaması üzerinden silemezsiniz.

Instagram Hesap Silme Islemi 1

Üstteki işlemi gerçekleştirdikten sonra buraya tıklayarak Instagram hesap silme sayfasına gidiyorsunuz ve bir sonraki adımı takip ediyorsunuz.

Instagram Hesap Silme Islemi 2

Şimdi, burada öncelikle sağ tarafta yer alan açılır menüden Instagram hesabınızı neden silme işleminde bulunduğunuzu seçiyorsunuz. Ardından, altta şifrenizi tekrar girmenizi isteyecek olan bir kutucuk geliyor. Bu kutucuğa şifrenizi giriyorsunuz ve hemen altında bulunan hesabı silme butonuna tıklıyorsunuz.

Instagram Hesap Silme Islemi 3

Eğer hesabınızı tamamen kapatma konusunda emin değilseniz ya da yalnızca Instagram‘a ara vermek istiyorsanız, hesabınızı geçici olarak dondurma seçeneğini de Instagram size sağlıyor. Bahsetmiş olduğumuz seçenek, kullanıcıların hesaplarını geçici olarak dondurmalarına ve diledikleri zaman tekrar şifrelerini girip hesaplarını aktif etmelerine olanak tanıyor.

Instagram Hesap Dondurma İşlemi

Instagram hesabı dondurma işlemi için tıpkı hesap silme işleminde olduğu gibi, bilgisayarınızdan ya da mobil web tarayıcınızdan Instagram adresine gidiyorsunuz ve hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Not: Telefon uygulaması üzerinden hesap dondurma işlemini gerçekleştiremezsiniz.

Instagram Hesap Dondurma Islemi 1

Instagram sayfasına girdikten sonra sağ üst köşede yer alan ‘Profil‘ simgenize tıklıyorsunuz ve profil ekranınıza gidiyorsunuz.

Instagram Hesap Dondurma Islemi 2

Profil ekranınıza ulaştıktan sonra kullanıcı adınızın sağında bulunan ‘Profili Düzenle‘ butonuna tıklayarak Instagram profilinizi düzenleyebileceğiniz alana erişim sağlıyorsunuz.

Instagram Hesap Dondurma Islemi 3

Profil düzenleme sayfasına eriştikten sonra sayfanın en alt sağında mavi renk kullanılarak yazılmış olan ‘Hesabımı geçici olarak kapat‘ yazısına tıklıyoruz.

Instagram Hesap Dondurma Islemi 4

Butona tıkladıktan sonra gelen sayfadan hesabınızı neden kapatmak istediğinizi açılır menüden seçiyor ve şifrenizi giriyorsunuz. Ardından da, ‘Hesabı geçici olarak kapat‘ butonuna tıklayarak Instagram hesabı dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Hesap Dondurma Islemi 5

Instagram Hesap Dondurma Islemi 6

Butona tıkladıktan sonra hesabınız siz onu tekrardan aktifleştirene kadar devre-dışı kalacaktır. Bu işlemin etkili olması birkaç saat alabiliyor.

Siz de Instagram‘ı bırakmak istediğinizde gerekçenize göre bu yöntemleri uygulayarak ister ara verebilir, isterseniz de tamamen hesabınızı kapatabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler