Perşembe, Mayıs 2, 2024

PC Üzerinden Youtube Video İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba arkadaşlar, birçok arkadaşımız YouTube üzerinden video indirmek istiyor ancak nasıl indirileceği konusunda pek bir fikir sahibi olamıyorlar. Bu noktada biz de yazımızda YouTube platformu üzerinden video indirme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi göstereceğiz.

20180117155526 youtube

Bilgisayar üzerinden video indirme nasıl yapılır?

Bilgisayar üzerinden bir YouTube videosunu indirmek istiyorsanız üçüncü parti bir yazılım kullanabilir ya da bir web sitesi aracılığıyla videolarınızı indirebilirsiniz. İkisinde de düzen videonun linkini program ya da web sitesine yapıştırıp, dönüştürüp, indirme yolunu takip ediyor. Bu yazımızda sizlere üçüncü taraf yazılım ile video indirme ve web sitesi kullanarak video indirmeyi gösteriyoruz.

VLC Media Player

İlk olarak listemize VLC Player ile başlıyoruz. VLC Player; Windows, macOS ve Linux platformları üzerinden indirmesi ücretsiz olan bir araç. Bu aracımız Windows kullanıcıları için oluşturulmuş hemen hemen tüm medyaları oynatabiliyor. Bunun yanında bu program ile, YouTube videolarını da rahatlıkla indirebiliyorsunuz.

 

vlc media player
PC Üzerinden Youtube Video İndirme İşlemi Nasıl Yapılır? 8

VLC Media Player üzerinden bir YouTube videosu indirmek için öncelikle videonun URL’sini kopyalayın ve ardından VLC Media Player programını açın.

Sol üstte yer alan ‘Media‘ menüsünden ‘Open Network Stream’ (CTRL+N) menüsünü seçin.

VLC Media Player Adim 1

Karşınıza açılan penceredeki kutucuğa almış olduğunuz video linkini yapıştırın ve ‘Play‘ butonuna tıklayın.

VLC Media Player Adim 2

Bu işlemleri yaptıktan sonra videonun oynatıldığı bir pencere açılacak, bu pencerenin sağ alt kısmında ‘Download‘ seçeneği gelecektir. Bu butona tıklayarak videonun indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Flvto

VLC Media Player ismindeki yazılımı yukarıda inceledik. Şimdi ise sıra internet üzerinden video indirme hizmeti sunan Flvto’ya geliyor. Flvto, 3 ayrı video formatında HD ve SD olmak üzere dönüştürmeler yapabiliyor. Dönüştürdükten sonra ise videoyu indirmeye başlayabiliyorsunuz. Sırasıyla adımları görsellerle destekleyerek anlatalım.

İlk olarak Flv.to’nun web sitesine giriyoruz.

FLV.TO Adim 1

Ardından elinizde bulunan videonun linkini sayfanın ortasında bulunan ‘Medyaya bağlantı girin‘ kutucuğuna yapıştırıp, altındaki kutucuktan istediğiniz formatı seçiyorsunuz ve ‘Şuna Dönüştür’ butonuna tıklayarak dönüştürme işlemini gerçekleştiriyorsunuz.

FLV.TO Adim 2

Bu işlemi de geçtikten sonra dönüştürme işleminin yüzdelik dilimde tamamlanma oranı gelecektir. Bu ekranı bekledikten sonra site, videoyu indirmenizi sağlayan ‘İndir‘ butonunu sizlere sunuyor. Butona tıklayarak videoyu indireceğiniz konumu seçip indirme işlemine başlayabiliyorsunuz.

Not: Flvto isimli web sitesinin, kendi indirme yazılımı da bulunuyor. Dilerseniz onu da kullanabilirsiniz.

FLV.TO Adim 3

Yukarıda göstermiş olduğumuz adımları uygulayarak siz de YouTube üzerinden indirmiş olduğunuz videoları bilgisayarınıza depolayabilirsiniz. Ancak, şunu da unutmamalısınız videoları bir yere yüklemeniz ya da dağıtmanız halinde telif hakkı kuralını ihlal etmiş sayılırsınız.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler