Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 11 ile Birlikte Sistem Uyarıları Değişiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 11 ile Microsoft, uyarı iletişim kutularını modernleştirmeyi planlıyor. Muhtemelen bildiğiniz gibi, bu Windows uyarı iletişim kutusu, beklenmeyen bir şey anında kullanıcı eylemi gerektirdiğinde görüntüleniyor.

Örneğin Windows 10, cihazınızın gücü bitmek üzereyken veri kaybetme riskinden kaçınmanıza yardımcı olacak bir özellikle birlikte geliyor. Windows 10’daki uyarı iletişim kutusu şu anda Windows 8 dönemi Metro Arayüzünü kullanıyor, ancak tasarım görünüşe göre WinUI kontrolleriyle güncelleniyor.

En son önizleme derlemesinde Microsoft, düşük pil uyarısı iletişim kutusu gibi birkaç sistem uyarısı iletişim kutusunun arayüzünü güncelliyor. Aynı şekilde, görüntü ayarlarınızı değiştirdiğinizde yeni bir uyarı iletişim kutusu kullanılacak. Şirket, Windows 8 dönemi iletişim kutularını yavaş yavaş modern ve WinUI alternatifleriyle değiştiriyor ve bu geçiş halen tamamlanmadı.

Windows 11 modern dialog
Windows 11 ile Birlikte Sistem Uyarıları Değişiyor! 3

Örneğin, bilgisayar adını yeniden adlandırmanızı sağlayan iletişim kutusu, şu anda Windows 8 metro tasarımına sahip. İyi haber şu ki, Microsoft, gelecek önizleme yapılarında birkaç sistem uyarısı iletişim kutusunu güncelleyeceğini resmi olarak onayladı.

Power modes on Windows 11
Windows 11 ile Birlikte Sistem Uyarıları Değişiyor! 4

En son Windows 11 önizleme güncellemesinde Microsoft, Windows Ayarları uygulamasında Güç modları için desteği geri yükledi. Varsayılan olarak Windows, cihazları varsayılan olarak “Dengeli” bir güç planına kendine ayarlıyor, ancak her zaman güç açısından verimli ve yüksek performanslı planlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler