Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 11 Yeni Fotoğraflar Uygulaması ile Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi, Windows da her zaman fotoğraflarınızı görüntülemenize ve düzenlemenize yardımcı olmak için bir uygulamaya sahipti ve mevcut deneyim, Windows için Microsoft Fotoğraflar uygulamasıyla Windows 11’de yükseltildi. Windows 11 işletim sistemi ile Microsoft, yerleşik Fotoğraflar uygulamasını çok ihtiyaç duyulan performans ve kullanıcı arabirimi iyileştirmeleriyle yeniden tasarlıyor.

Windows 11, Fotoğraflar uygulamasını yeni bir görüntüleme deneyimi, düzenleme özellikleri, Akıcı Tasarım, WinUI kontrolleri, yuvarlatılmış köşeler ve daha fazlasıyla güncelliyor.

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 11 ile birlikte varsayılan resim görüntüleyici olarak gelecek olan Fotoğraflar uygulaması, koleksiyon, albüm ve klasörler özellikleri ile gelecek ve fotoğraflarınızı yeniden keşfetmenize olanak tanıyacak. Koleksiyon özelliği farklı bir değişiklik içermiyor ve en son fotoğraflarınızı, ekran görüntülerinizi tarihe göre doğru sırada düzenlenmiş olarak gösteriyor.

New Photos app windows 11
Windows 11 Yeni Fotoğraflar Uygulaması ile Geliyor! 3

Albümler ayrıca Microsoft’un Kullanıcı Arayüzü teknolojisini kullanarak otomatik olarak oluşturulur, ancak kullanıcılar deneyimi her zaman kendi albümleriyle özelleştirebilir.

Yukarıdaki ekran görüntüsüne göre, Microsoft Fotoğraflar uygulamasının düzenleme kontrolleri içeren kayan bir menü aldığı görülüyor. Yeni düzenleme özellikleri olup olmayacağını bilmiyoruz, ancak uygulamanın Windows 10’da bulunan tüm mevcut özelliklerle birlikte gelecek.

Photos app windows 11
Windows 11 Yeni Fotoğraflar Uygulaması ile Geliyor! 4

Örneğin, yeni uygulama ile gelen bu yeni kayan menü, fare tekerleğiyle de yapılabilen yakınlaştırma ve uzaklaştırma için + ve – düğmelerini kullanmanıza yardımcı olacak. Pencerenin alt kısmında, belirli bir albümde, koleksiyonda veya tüm resimler klasörünüzde saklanan farklı fotoğraflar arasında gezinmenize yardımcı olacak yeni bir kaydırıcı olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler