Cuma, Nisan 26, 2024

İşte Android Uygulamaları Windows 11’de Böyle Çalışacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 11, yeni bir Microsoft Store ve Android uygulamalarını yerel olarak çalıştırma desteği de dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik ve iyileştirme ile geliyor. Microsoft, Windows 11 için Android uygulamaları desteğini onayladı, ancak hikayenin daha fazlası var; şirket görünüşe göre Amazon App Store entegrasyonunu etkinleştirmek için Amazon ile birlikte çalışıyor.

Microsoft bu destek için öykünme (simülatör) teknolojisini kullanmıyor. Bunun yerine, gerçek indirme işlemini Amazon App Store entegrasyonu sayesinde yeni Microsoft Store üzerinden hallediyor. Başka bir deyişle, Microsoft, hali hazırda Android’de bulunan Amazon App Store’u Windows 11 işletim sistemine entegre ediyor.

Şirkete göre, Windows 11’in yerel mağazasındaki Android bölümü Amazon tarafından desteklenecek ve Appstore entegrasyonu Amazon geliştiricileri için yeni fırsatların kapısını açacak.

Android apps Windows 11
İşte Android Uygulamaları Windows 11'de Böyle Çalışacak! 4

Amazon konu hakkında, “Microsoft Store’daki genişletilmiş mobil uygulama seçimi, Amazon Appstore tarafından desteklenmektedir” dedi. Geliştiricilerin uygulamaları doğrudan Microsoft Store’a gönderip gönderemeyecekleri henüz belli değil, ancak başlangıçta kullanıcılar Android uygulamalarını yalnızca Windows 11 mağazasında Amazon Appstore aracılığıyla bulabilecek.

Tüm Android uygulamalarının Windows 11’de çalışmayacağını belirtmekte fayda var. Örneğin, Google hizmetlerine bağlı olan uygulamalar çalışmayacaktır.

Amazon Appstore windows 11 tiktok
İşte Android Uygulamaları Windows 11'de Böyle Çalışacak! 5

Aynı şekilde, mevcut tüm Amazon Appstore uygulamaları Windows’a otomatik olarak dahil edilmeyecek. Süreç, Amazon geliştiricilerinin harekete geçmesini gerektirecek ve bu yıl daha fazla ayrıntı paylaşılacak. Kısaca özetlememiz gerekirse Windows 11’de çalışmayı destekleyen Android uygulamaları özel bir API sayesinde Microsoft Store’da listelenecek ve yine yerel mağazadan doğrudan indirilecek. Amazon Appstore yalnızca uygulamaların bu mağazaya gönderilmesini sağlayacak.

Şu anda Android uygulamaları desteği Intel Bridge Teknolojisini gerektiriyor. Bu teknoloji, mobil uygulamaların Intel ve AMD’den x86 tabanlı cihazlarda yerel olarak çalışmasını sağlayan bir “çalışma zamanı derleyicisidir”. Derleyiciye ek olarak Microsoft, Android ve Windows programları arasında iş yüklerini paylaşarak deneyimi geliştirmek için Intel’in çoklu mimari XPU stratejisini kullanıyor. Ayrıca Windows grafikleri ve işlemci yükleriyle daha derin entegrasyon sağlıyor.

TikTok Android app
İşte Android Uygulamaları Windows 11'de Böyle Çalışacak! 6

Windows’ta Android uygulamaları deneyimini geliştirmek için arka planda Linux için Windows Alt Sistemi teknolojisinin kullanılması mümkün. Windows 11 işletim sisteminin Android uygulamalarını çalıştırması için teknik gereksinimler hakkında çok az şey açıklandı, bu nedenle WSL’nin uygulamaya nasıl dahil olduğunu bilmiyoruz. Microsoft ve Amazon, bu yıl içinde daha fazla bilgi paylaşacaklarını belirttiler.

Windows 11’in şu anda sonbaharda piyasaya sürülmesi bekleniyor ve yeni bir Windows Mağazası da dahil olmak üzere yepyeni bir arayüzle geliyor. Etkinlik sırasında Microsoft, Windows 11’in Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz bir yükseltme olduğunu ve Haziran ayının son haftasında Insider’lara sunulacağını doğruladı.

Android uygulamaları desteği bu yıl içerisinde kullanıcılara sunulacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler