Perşembe, Mart 28, 2024

Windows 7 Hala 100 Milyondan Fazla PC’de Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Windows 7 desteğini 2020 yılının Ocak ayında sonlandırmıştı, yaşlanan işletim sistemi geçen yıl içinde düşüşe geçmiş gibi görünürken, Windows 7 kurulumları geçen yılın son aylarında hafif bir artış göstermişti.

Bu noktada, en az 100 milyon bilgisayarın hala Microsoft’un artık desteklemediği Windows 7 işletim sistemini kullandığı görülüyor.

windows 7 haber gorseli 1

ZDNet tarafından açıklanan bilgilerde, Windows 7’nin dünya çapındaki bilgisayarların yüzde 20‘si tarafından hala kullanıldığı tahmin ediliyor. Farklı izleme şirketlerinden alınan bilgilere göre, bu en az hala 100 milyon kullanıcının Windows 7 kullandığı anlamına geliyor.

Bununla birlikte, Microsoft’un üstesinden gelmek isteyeceği bir diğer şey olan çok sayıda PC hala eski yazılım kullanıyor.

windows 7 haber gorseli 2

Windows 7 bu noktada on yıldan daha eski ve Microsoft, 2020’nin başlarında güncellemeleri ve güvenlik düzeltmelerini resmi olarak sonlandırdı. Bu durum, Windows 7 işletim sistemini sıfır gün açıklarından yararlanma ve saldırılara açık hale getiriyor.

Peki siz Windows 7 kullanıyor musunuz, Windows 7’den Windows 10‘a geçmeyi düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler