Perşembe, Mart 28, 2024

Windows 98 Tam 20 Sene Sonra Güncelleme Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft‘un, henüz yeni yetme bir şirketten zamanında piyasaya sürdüğü ve yine zamanına göre muhteşem büyük yenilikler sunduğu Windows 98 işletim sistemi tam 20 sene sonra bir güncelleme aldı.

Kendisi her ne kadar Windows XP kadar popüler ve efsane bir Windows işletim sistemi sürümü olmasa da Windows 98, zamanının devrim niteliğinde olan bir işletim sistemi sürümüydü ve tabi ki 20 yıldır herhangi bir güncelleme yayınlanmıyordu sebebi ise artık Windows 98 kullanan bir bilgisayarın olmamasıydı yani en azından dünyada kullanan birisi olmaması.

windows 98
Windows 98 Tam 20 Sene Sonra Güncelleme Aldı! 2

Evet yanlış duymadınız, Windows 98 kullanıcısı var fakat kendisi dünyada değil. Windows 98 işletim sistemi uzay görevlerinde kullanılan ve bundan yıllar yıllar önce uzaya gönderilmiş cihazlarda kullanılıyor. Avrupa Uzay Ajansı tarafından tam 19 yıl önce Mars gezegeninde su aramak için gönderilen robot, 19 yıl aradan sonra Windows 98 için yeni bir güncelleme aldı.

Avrupa Uzay Ajansı verdiği demeçte robota gelen Windows 98 güncellemesi ile birlikte Mars’ı ve uydusu Phobos’u daha ayrıntılı seviyelerde incelemesini sağlayacağını dile getirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Windows 98’in şu ana kadar kullanılması genelde Radyo vericilerin de yada uzay sistemlerinde kullanılıyor. Çünkü frekans ayarları Windows 98’e yüklenmiş bunun değişmesi demek, Bütün sistem ayarlarının bozulmasına sebep vereceği için devam edilmesi uygun olur..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler