Salı, Nisan 23, 2024

Windows için Xbox, Oyunların Bilgisayarınızla Uyumlu Olup Olmadığını Gösterecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft, Windows için Xbox uygulaması için yeni bir özelliği kullanıma sundu. Altı aydır test aşamasında olan özellik bir oyunun bilgisayarınızla uyumlu olup olmadığını gösterebilecek.

Xbox uygulamasındaki mevzubahis güncelleme oyun sayfalarına, bir oyunun sizin kullanmakta olduğunuz bilgisayarın benzerlerinde nasıl oynandığı belirten küçük bir etiket alıyor ve buna göre göre “Benzer bilgisayarlarda iyi oynanır”, “Benzer bilgisayarlarda kötü performans sunar.” gibi uyarılar ekleyerek “Acaba bilgisayarım bu oyunu kaldırır mı?” sorularına net bir yanıt veriyor.

Tek yenilik bu değil

windows için gamebox
Windows için Xbox, Oyunların Bilgisayarınızla Uyumlu Olup Olmadığını Gösterecek! 2

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre; performans önerilerinde bulunmak için yeterli bilgi toplamak zaman aldığından özellikle yeni eklenen oyunlar için “her oyun için bir performans kontrolü göremeyebilirsiniz.” dedi. Buna ek olarak güncelleme ile birlikte uygulamanın genelinde ve Arama tarafında iyileştirmeler sağlanıyor.

Tüm gezinme işlemi artık kenar çubuğuna taşınıyor ve arama özelliği daha iyi sonuç doğruluğuna kavuşarak EA Play ile Ubisoft Connect oyunlarını içeriyor. Microsoft bu yeni özellikleri sunan Xbox masaüstü uygulaması güncellemesi yakında kullanıma sunacağını söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler