Cuma, Nisan 19, 2024

Xbox Cloud Gaming Kullanıma Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugünden itibaren Xbox Game Pass Ultimate üyeleri, artık Xbox Series X donanımı tarafından desteklenen Xbox Cloud Gaming servisini ücret ödemeden kullanabilirler. Xbox Cloud Gaming, iki aylık sınırlı testten sonra nihayet tüm uygun Xbox Game Pass Ulitmate üyelerine bilgisayar üzerinden, Apple telefonlardan ve tabletlerden ve hatta tarayıcılarda kullanıma sunuldu.

Xbox Cloud Gaming’in resmi sürümünün yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri merkezli dev Microsoft, bulut oyunlarını kullanırken mümkün olan en iyi deneyimi yaşayabilmeniz için dünya genelindeki veri merkezlerini Xbox Series X donanımında çalışacak şekilde yükseltmeyi de tamamladı.

Bugüne kadarki en güçlü Xbox donanımını çalıştıran bu Series X destekli veri merkezleri, Xbox Wire haber gönderisine göre “daha hızlı yükleme süreleri, iyileştirilmiş kare hızları ve yeni nesil oyun deneyimi” sağlayacak.

Ne yazık ki Xbox’ın Bulut Oyun özelliği şimdilik yalnızca 22 ülkede kullanıma mevcut ve gelecek zamanda daha fazla bölge için destek alacak. Xbox’ın hedeflediği her ülkeyi bilmesek de Xbox Cloud Gaming’in yıl sonuna kadar Avustralya, Brezilya, Meksika ve Japonya’da kullanıma sunulmasının beklendiğini biliyoruz. Servisin ülkemize gelip gelmeyeceği net değil.

Gelecekte, Microsoft’un televizyon üreticileri ile birlikte çalışarak Xbox deneyimini bir denetleyiciden başka hiçbir donanıma ihtiyaç duymadan doğrudan Akıllı televizyonlara yerleştirmesiyle birlikte Xbox’ın Bulut Oyun hizmetini daha fazla ekranda görmeyi bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler