Cumartesi, Nisan 27, 2024

Xbox Ekim Güncellemesi 4K Dashboard, Gece Modu ve Daha Fazlasını Ekliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xbox Series X konsollarında yerel olarak oluşturulmuş 4K kontrol panelinin keyfini çıkarın.

Microsoft, Xbox Ekim güncellemesini yayınladı. Xbox Series X için 4K kontrol paneli, Xbox konsolları için Gece Modu ve yeni Hızlı ayarlar içeriyor.

xbox series s

Güncelleme, netliği ve metin okunabilirliğini artıran Xbox Series X konsollarına yerel olarak oluşturulmuş bir 4K panosu ekler. Bu haftaki güncellemeden önce Xbox Series X kontrol paneli, Kılavuz ve diğer menüler 1080p’den 4K‘ya yükseltildi.

Şimdi, bir 4K ekrana bağlı Xbox Series X‘iniz varsa, Ana Sayfa, Oyunlarım ve Uygulamalarım, Kılavuz ve diğer birçok özelliğe göz atarken panonun yerel olarak 4K olarak oluşturulmuş olduğunu görecektir.

Xbox gece modu ile Xbox ekranınızın, konsolunuzun ve kumandanızın ışığını azaltabilecek ve ayarlayabileceksiniz. Bu ayar paketi, odaların geceleri karanlık kalmasına yardımcı olmak için ışık kaynaklarını ayarlamanıza yardımcı olur ve ışığa duyarlı olanları destekler. Bağlı ekrandan, kumandanızdaki güç düğmesinden ve konsolunuzdaki güç ışığından gelen ışığı kısabilir ve özelleştirebilirsiniz.

Bu özelleştirmenin tamamı Xbox sistemi, uygulamaları ve oyunlarında çalışır ve performansı, ekran görüntülerini veya oyun kliplerini etkilemez. Ayrıca Karanlık ve Açık temalar arasında dinamik olarak geçiş yapacak bir gece modu programı da oluşturabilirsiniz. Ayrıca gece modunu manuel olarak açıp kapatabilir, gün doğumu ve gün batımı ile zamanlayabilir veya kişisel bir program oluşturabilirsiniz.

Gece modu ayrıca ekranınız için özelleştirilebilir bir mavi ışık filtresi ekler, ancak bu özelliğin Xbox Series X/S konsollarına özel olduğunu unutmayın.

Son olarak, Xbox Kılavuzu’nun yeni Hızlı ayarlar menüsü, kişiselleştirilmiş bir deneyim için ayarları kolayca değiştirmenize olanak tanır. Artık oyununuzdan veya uygulamanızdan çıkmadan erişilebilirlik özelliklerini hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz ve şu anda konsolu kimin kullandığına bağlı olarak özellikleri açıp kapatmak için hızlı ayarları kullanabilirsiniz. Bu, sizinle konsolu paylaşan herkesin ayarlar arasında kolayca geçiş yapmasına olanak tanır.

Ekim güncellemesi bu hafta yayınlandı ve güncellemeyi indirme seçeneğinin bulunduğu ayarlarınızdan indirilebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler