Cumartesi, Nisan 20, 2024

Xbox Oyunlarında Reklam mı Gösterilecek?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta içerisinde Business Insider tarafından Xbox oyuncularını meraklandıran bir haber yapıldı. Habere göre bazı Xbox oyunlarına reklam geleceği söyleniyordu. Peki işin aslı ne?

Verilen bilgiler ve son iddialara göre konu hakkında bir değerlendirme yapalım. Belki de sanıldığı kadar önemli bir şeyden söz edilmiyordur. 🙂

Ücretsiz Xbox Oyunlarına Reklam mı Gelecek?

Önce bir haberden söz edelim. Habere göre Xbox Game Pass kapsamında verilen ücretsiz oyunlarda, oyun içi reklamlar gösterileceği söyleniyor.

Oyunun içerisinde bir tabela üzerinde, bir sahne de ya da bir duvar afişinde marka reklamlarını görebiliriz.

Kaçırmayın: GeForce NOW için 8 Yeni Oyun Daha Açıklandı

Reklamların ise oyun deneyimini bozmadan yerleştirileceği söylenmekte. Mesela açık dünya temelli bir oyundan örnek verelim. Diyelim ki Watch Dogs oynuyorsunuz. Şehrin içerisinde geziyorsunuz.

Şehirde yer alan reklam panosu üzerinde, reklamı alınan markanın reklamları gösterilebilecek.

Xbox

Tam da iddialarda yer aldığı gibi bu durumun oyun deneyimine bir etkisi olacağını düşünmüyorum.

Uygun yerlere yerleştirilen reklamlar oyunda sırıtmayacaktır. Yani iddialar doğru olsa bile oyuncular için değişen çok bir şey olmayacak.

Microsoft için ne değişir derseniz, ekstra bir gelir kapısı elde etmiş olur. Zira bazı oyunların oyuncu sayısı düşünüldüğü zaman, markaların da bu tip reklamlara ilgi duyacağı kesin.

Ama bu karar gerçek mi ya da ne zaman uygulanmaya başlar bilemiyoruz. Henüz iddiaları doğrulayacak bir açıklamada da gelmedi. İlerleyen günlerde iddialar konusunda daha fazla detay gelecektir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler