Perşembe, Mayıs 2, 2024

Eski nesil oyunlar Xbox Play Anywhere ile desteklenebilecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox Series X, yalnızca yeni donanımlarda oynanabilen özel oyunları piyasaya sürmeyerek, geleneklerden kopup bir yeniliğe gitti. Bunun yerine Microsoft, Xbox Play Anywhere stratejisini temel alarak geriye ve ileriye dönük uyumluluğu tam olarak destekleyecek. Bu da Xbox kütüphanenizdeki yeni nesil oyunları eski nesil Xbox’larda oynanabilir hale getirerek oyuncuları mutlu edecek.

Geriye ve ileriye dönük oyun teknolojisi neleri vadediyor?

İngiltere oyun sitesi MCV ile konuşan Microsoft Studios başkanı Matt Booty’ye göre Xbox Series X, aynı bilgisayar platformunda olduğu gibi platformda yer alan eski ve yeni nesil oyunları oynatabilecek. Booty, eski nesil Xbox sahiplerine de iyi bir yatırım yaptıklarını hissettirmek ve onlara çeşitli içeriklerle yenilikler sağlamak istediğini açıkladı.

Yine de X Serisi için tasarlanan yeni birinci taraf Xbox oyunlarının standart Xbox One’da çalışmayacağı bir dönem olacağı malum. Aynı şey Sony’nin PlayStation 5‘i için de geçerli. Sony, bu yılın başlarında yeni konsolunun PS4 oyunlarıyla geriye dönük olarak uyumlu olacağını doğruladı.

xbox play anywhere

Microsoft’un son on yıldaki hemen hemen her yeni konsol neslinde olduğu gibi, yeni konsolunun özel bir liste ile piyasaya çıkmayacağını ilk kez açıklandı. Xbox’ın en ünlü özel oyunlarından biri olan Halo Infinite’in, hem Xbox Series X, Xbox One ve Windows 10’da çalıştığı da böylece onaylanmış oldu. Ayrıca şirket, Xbox Play Anywhere girişiminin bir parçası olarak Xbox’taki tüm birinci taraf oyunlarını Windows 10’da oynanabilir hale getirmeyi planladığını söyledi.

Booty, X Serisi’nin piyasaya sürülmesinden sonra en az bir yıl boyunca çıkan her yeni Xbox oyunu için durumun böyle olacağını açıklıyor. Tabii ki bunun dezavantajları da olacaktır. Daha iyi performans elde edebilmeniz için Xbox Series X‘e yükseltmeniz gerektiği gibi.

Microsoft, Series X’in etkileyici özelliklerinin ve PC platformu üzerindeki kullanım kolaylığının her türden oyuncuyu etkileyebileceğinin farkında. Ama özellikle Xbox One’dan bu yana yeni bir konsola geçmemiş olabilecek oyuncular için çok güzel bir olanak gibi gözüküyor. Lakin güçlü bir oyun bilgisayarınız varsa, Series X size hitap etmeyebilir.

xbox playanywhere

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler