Perşembe, Nisan 25, 2024

Razer’dan Nintendo Switch Benzeri Gamepad!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2019 yılının Ekim ayında Razer , telefonunuzun her iki tarafına da bağlanan iki Nintendo Switch Joy-Con benzeri denetleyiciye sahip bir mobil gamepad olan Junglecat’ı duyurdu , ancak yalnızca dört Android telefonla çalıştı.

CES’te, Junglecat’ı duyurduktan sadece birkaç ay sonra Razer, Switch benzeri başka bir mobil gamepad olan Razer Kishi’yi duyuruyor , ancak bu, Junglecat’ın birçok eleştirisini ele alarak Razer bu ürünün çoğu Android telefon ve iPhone ile çalışacağını söylüyor.

Yeni gamepad’e Razer Kishi ismi veriliyor ve telefonunuzun yanlarına takılarak USB-C veya Apple Lightning konektörüyle doğrudan bağlantı kurarak Junglecat’tan daha fazla cihazla çalışıyor. Doğrudan telefonunuza takmak, denetleyicinin teoride çok düşük gecikmeye sahip olması gerektiği anlamına gelir ve Android’de iseniz, xCloud veya Stadia gibi bulut oyun hizmetleriyle çalışabilir. Bu hizmetlerden herhangi biri iOS’a gelirse, iPhone kullanıcılarının Kishi’yi bulut oyunları için de kullanmaları mümkündür, şu an Apple Arcade ile çalışıp çalışmadığı belli değil.

Oynarken telefonunuzu şarj edebilirsiniz!

Doğrudan cihazınıza takmak, Kishi’nin Junglecat’ın her birinin yaptığı iki gamepad gibi ayrı olarak şarj edilmesi gerekmediği anlamına gelir – Kishi sadece telefonunuzdan gelen gücü kullanır. Ve oyun oynarken telefonunuzu şarj etmek istiyorsanız, Kishi’nin bunu yapmanıza izin verecek geçişli şarj portları vardır.

Denetleyicinin kendisi, iki başparmak çubuğu, yön pedi, ABXY düğmeleri ve omuz tetikleyicileri olan tipik bir konsol denetleyici düzenine sahiptir – ancak iki veya dört omuz tetikleyicisi varsa basın görüntülerinden net değildir. Razer’e göre Kishi, Android mobil denetleyici desteği ve MFi Denetleyici uyumlu tüm iOS oyunları ile çalışacak.

Bu basın görseli, telefonunuzun Kishi’ye yerleştirildiğinde neye benzeyebileceğine dair bir fikir veriyor 

Kishi feature image render
Razer'dan Nintendo Switch Benzeri Gamepad! 2

Razer, Kishi’yi kendi Switch benzeri mobil kontrolörleri ile tanınan GameVice ile ortaklaşa yaptı. Razer, Kishi için GameVice ile çok yıllı bir lisans anlaşması olduğunu söyledi, bu yüzden Kishi’nin var olduğu için, kimsenin neden bir GameVice satın alacağı tam olarak açık değil.

Fiyatı ne kadar?

Ürünün fiyatının 100 Amerikan doları civarında olacağını söyleyen Razer, Android modelinin, iOS modeline nazaran daha az maliyetli olacağını dile getiriyor. Cihazın 2020 yılı içerisinde piyasaya satışa çıkması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler