Perşembe, Nisan 25, 2024

Xiaomi 12 Lite FCC’de Ortaya Çıktı: Bazı Özellikleri Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji devlerinden Xiaomi, yeni nesil akıllı telefon ailesi Xiaomi 12’yi piyasaya süreli üç ay oldu ve aileye yeni modeller eklenmeye devam ediyor. Şu anda Ultra ve Lite modellerini tanıtılması bekleniyorken Lite modeli yakın zamanda tanıtılacak ve akıllı telefona ait modeller internete sızdırılmaya devam ediyor.

Xiaomi 12 Lite, şu ana kadar TKDN, EEC ve FCC sertifikasyon sitelerinden başarı ile geçti. 2203129G model numarasına sahip olan akıllı telefon, Qualcomm’un Snapdragon 778G yong setinden güç alacak ve 8GB RAM ile birlikte gelecek. Yazılım tarafında Android 12 işletim sistemini çalıştırırken kullanıcı arayüzü tarafında MIUI 13 sunulacak.

xiaomi 12 lite fcc photo 1
Xiaomi 12 Lite FCC'de Ortaya Çıktı: Bazı Özellikleri Sızdırıldı! 4

Akıllı telefon üç bellek seçeneğinde geliyor olacak; 6GB RAM/128GB Depolama Alanı, 8GB RAM/128 Depolama Alanı ve 8GB RAM/256GB Depolama Alanı. Çift SIM Kart yuvasına sahip olan akıllı telefon hakkında microSD kart yuvasının olacağına dair birçok söylenti mevcut henüz bir netlik kazanmadı.

xiaomi 12 lite fcc photo 2
Xiaomi 12 Lite FCC'de Ortaya Çıktı: Bazı Özellikleri Sızdırıldı! 5

Xiaomi 12 ve 12 Pro, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alırken Xiaomi 12X modeli Snapdragon 870 yonga setinden güç alıyor fakat 700 Euro liste fiyatına sahip bu da daha uygun fiyatlı Lite cihazına ihtiyacı tekrardan vurguluyor.

xiaomi 12 lite fcc photo 3
Xiaomi 12 Lite FCC'de Ortaya Çıktı: Bazı Özellikleri Sızdırıldı! 6

İnternete düşen birçok rapora göre Xiaomi 12 Lite, 6.55 inç boyutunda OLED ekrana sahip olacak ve arka tarafta üçlü kamera kümesine ev sahipliği yapacak. Arka tarafta 64MP çözünürlüğünde ISOCELL GW3 sensörüne ana kamera yer alırken bu ana kameraya ultra geniş açılı ve makro kameralar eşlik edecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler