Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi 12 Pro Duyuruldu! Fiyat ve Tüm Özellikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi 12 Pro, yeni seri Xiaomi akıllı telefonlarının en iddialı üyesi oldu. 12 serisiyle markanın nereye kadar ulaşabileceğini gösteren yeni akıllı telefon, Android’in yeni krallarından biri olmaya aday.

Daha önce serinin 12 ana modeline ve biraz daha mütevazi olan 12X modeline baktık. Şimdi sırada Xiaomi 12 Pro akıllı telefonu var.

Xiaomi 12 Pro Tasarımı Ne Kadar Farklı?

Tüm seride olduğu gibi 12 Pro modelinde de oturaklı bir tasarım var. Açıkçası 3 akıllı telefonda da aynı tasarım yapısının olduğunu görüyoruz. Sadece Pro modelinde boyutsal olarak biraz daha yüksek bir boyut söz konusu.

Yine arka kısımdaki o büyük lens göz dolduruyor ve hemen alt kısmında da iki adet kamera olduğunu görüyoruz. Bu iki kameranın dışında ön kısımdaki hafif kavis ve ekran üzerinde kamera sisteminde de değişime gidilmemiş.

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro Teknik Donanım ve Özellikler

Yeni akıllı telefonlar içerisinde en güçlü ve en iddialı model Pro modeli. 12 temel modelde olduğu gibi bu modelde de Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi kullanılmakta. 8 çekirdekli başarılı işlemcinin ne denli güçlü olduğunu temel modelde de anlatmıştık.

Bu seride yeni akıllı telefon yine 8 GB ve 12 GB LPDDR5 olmak üzere iki ayrı RAM seçim imkanı da sunuyor. Burada da çok büyük bir değişim durumu söz konusu değil.

Xiaomi 12 Pro

Değişimin devam ettiği kısımlardan birisi de ekran özellikleri bölümü. Ekran kısmında 6.73 inçlik bir panel kullanılmış. Temel modelde 6.28 inçlik ekran görmüştük. Ekran boyutu biraz daha geniş. 120 Hz yenileme hızına sahip olan ekranın çözünürlük değeri de daha fazla. Seride 2K çözünürlüklü AMOLED panel var.

Kaçırmayın: Xiaomi 12X Tanıtıldı! Uygun Fiyatlı Serinin Özellikleri

E5 AMOLED panelin kullanıldığı telefon Microlens ekran teknolojisini de kullanıyor. Gorilla Glass Victus ile korunan akıllı telefon, 1500 nit parlaklık değerine kadar da çıkabiliyor. Ekran konusunda Xiaomi 12 Pro çok daha iyi bir akıllı telefon oldu. Artık değerlendirmelerde nasıl bir puan alacak göreceğiz.

Xiaomi 12 Pro

Diğer taraftan Pro modelde yer alan kameralar da daha iyi. Ana kamerada Sony IMX707 50 MP sensör sunulurken, buna eşlik eden kameralar da 50 MP değerinde telefoto kamerası ve 50 MP değerinde geniş açılı kamera. Ön kamera ise değiştirilmemiş. Yine 32 MP selfie kamerası yoluna devam ediyor. Telefonda OIS desteğinin olması da büyük avantajlardan biri.

Xiaomi 12 Pro Fiyatları Nasıl?

Rakip amiral gemisi modelleriyle savaşabilecek fiyatlar var. Seride sunulan fiyatlara geçelim.

  • 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı olan model 740 dolar civarında.
  • 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olan model 785 dolar civarında.
  • 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı olan model 845 dolar civarında.

Xiaomi 12 Pro Teknik Özellikleri Özet

  • Ekran: 6.73 inç ekran boyutu, 120 Hz yenileme hızı ve 2K çözünürlük ile AMOLED.
  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 1
  • RAM: 8 ya da 12 GB LPDDR5
  • Kamera: 50 MP ana arka, 50 MP telefoto, 50 MP geniş açılı kamera, 32 MP selfie
  • Pil: 4600 mAh değerinde, 120 Watt kablolu şarj, 50W kablosuz şarj
  • İşletim sistemi: Android 12
  • Arayüz: MIUI 13
  • Depolama Alanı: 128 GB ya da 256 GB
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Xiaomi. 12.lite.
    Bilimsel özelikleri çok kaliteli kullanımı kolay super bir mühendislik yapısı Dünya insanlığına hayırlı olsun emegi geçen çin halkına teşekkür ederim. Bende bir tane alaçağım.
    YAŞAR BOZKURT
    🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler