Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi 12X Tanıtıldı! Uygun Fiyatlı Serinin Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi resmen kartları yeniden açtı. Yıl bitmeden telefon tanıtacağım diyen marka dediğini yaptı ve yeni akıllı telefonlarını sundu. Temelde karşımıza çıkan 12 serisini ele almıştık. Şimdi sırada olan model Xiaomi 12X akıllı telefonu.

Biraz daha mütevazi özelliklerin eklenmesiyle beraber biraz daha düşük fiyatlı bir telefon olarak tanıtılan 12X, aslında bakarsanız çok bir değişim getirmiyor.

Xiaomi 12X Tasarım Yapısı?

Ana modelden farkını aradım. Tanıtım sırasında CEO Lei Jun’u da dinledim. Ama tasarım konusunda bir farkın üzerinde durulduğunu görmedim. Farkı siz gördüyseniz yorumlarınızı beklerim.

Benim gördüğüm yine 12 modelinde olduğu gibi arka kısımda dev bir kamera lensinin olduğu bölüm. Altında yer alan minik kameralar ve ön kısımda yer alan ekran üzerinde kameralı hafif kavisli yapı. Dediğim gibi sizin yakaladığınız bir fark olursa yorumlara beklerim. 🙂

Xiaomi 12X

Xiaomi 12X Teknik Özelliklerinde Farklar

İşte farklar burada karşımızda. Birinci modelde, yani ana modelde son seri Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi kullanılmıştı. Şimdi artık bu işlemci yerine Sndpragon 870 serisini görüyoruz. Geçen senenin en iyi işlemcilerinden. Ama geçen senenin.

Burada şöyle bir şey yapılmış. Telefon daha uygun fiyata sunulsun ve işlemcisi farklı olsun denilmiş. Ama bir yandan da amiral gemisinden dışarı çıkmasın şeklinde düşünülmüş. O zaman geçen senenin en iyilerinden Snapdragon 870 serisi kullanılsın denilmiş.

Kaçırmayın: Xiaomi 12 Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı Nasıl?

Normalde bu tip modellerde SE ya da Lite takısını görüyoruz. Ama yine üst seviye bir akıllı telefon geldiği için Lite ya da SE takısı da yakıştırılmamış ve Xiaomi 12X akıllı telefonu sunulmuş.

Xiaomi 12X

Bunun dışında telefonun ekranına geldiğim zaman zaten değişim göremiyorum. Yine 6.28 inçlik bir ekran var ve yine 120 Hz yenileme hızı var. “Mobil oyuncular burada mı?” dedirtecek bir ekran olduğunu söyleyeyim.

2400 X 1080 piksel çözünürlük için de bir değişim durumu söz konusu değil. Yine AMOLED ekran ve yine aynı çözünürlük değeri var. 128 bit ve DCI-P3 desteği de ekranın önemli artılarından. Tıpkı 12 serisinde olduğu gibi. Bu arada unutmadan koruma için yine Gorilla Glass Victus tercih edildiğini de bir dip not olarak eklemiş olalım.

Geçelim yine son kısma yani kamera bölümümüze. Bu bölümde Sony imzası 12 serisinde olduğu gibi Xiaomi 12X serisinde de devam ediyor. Sony IMX766 sensörün yer aldığı ana kamera 50 MP değerinde. 13 MP geniş açı kamerası ve 5 MP makro kamerası da ona eşlik eden diğer canavarlar. Ön kısımdaki 32 MP değerindeki ana kamerada yine yerli yerinde.

Xiaomi 12X

Peki telefon Xiaomi 12 serisinden başka nasıl farklar sunuyor? Tek fark işlemci mi? Değil arkadaşlar. Diğer bir fark telefonun pilinde.

12 serisinde yani ana modelde 50W hızlı kablosuz şarj ve buna ek olarak 10W ters şarj özellikleri vardı. Xiaomi 12X modelinde ise yine 4500 mAh değerinde pil varken bu kez sadece 67W hızlı kablolu şarj desteği var. Bunun da dışında ek bir fark göremedim.

Xiaomi 12X Fiyatı Nasıl?

Biraz daha düşük bir fiyat geldi. Yine açıklamalar Yuan cinsinden yapıldı. Telefonun fiyatlarını aşağı ekliyorum.

  • 8 GB RAM olup 128 GB depolama alanı olan modelde 3199 Yuan fiyatı var – 5,5-6 bin TL arasına denk geliyor. Tabii ki yine vergisiz.
  • 8 GB RAM olup 256 GB depolama alanı olan modelde 3499 Yuan fiyatı var – 6-6,5 bin TL arası denk gelen bir fiyat var.
  • 12 GB RAM olup 256 GB depolama alanı olan modelde 3799 Yuan fiyatı var – 7-7,5 bin TL arasına denk gelen bir fiyat var.

Xiaomi 12X Teknik Özellikleri Özet

  • Ekran: 6.28 inç ekran, 120 Hz tazeleme hızı ve AMOLED ekran, 2400 X 1080
  • İşlemci: Snapdragon 870 işlemci
  • RAM: 12 ya da 8 GB RAM
  • Kamera: 50 MP temel arka, 5 MP makro, 13 MP geniş açı çekim, 32 MP selfie
  • Pil: 4500 mAh değerinde 67W hızlı şarj
  • Ses: Harman Kardon ses sistemi
  • Arayüz: MIUI 13
  • İşletim Sistemi: Android 12
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler