Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xiaomi 13 Pro Geekbench Listelerinde Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi 13 Pro, çok büyük ihtimalle Aralık ayının hemen başında resmi olarak duyurulacak. Yeni akıllı telefon için beklentilerin de bir hayli yüksek olduğunu düşünecek olursak, tanıtımı merakla bekliyoruz diyebiliriz.

Bu süreçte seri hakkında bilgiler sızdırıldığı zaman da sizlerle paylaşıyoruz. En son yeni akıllı telefon modelinin tasarım beklentilerini değiştiren görseller yayınlanmıştı. Şimdi ise Xiaomi 13 Pro Geekbench listesinde ortaya çıktı.

Muhtemelen serinin ana amiral gemisi modeli olacak olan Pro için sızdırılan performans testi sonuçları ise bir hayli iddialı.

Xiaomi 13 Pro Geekbench Skorlarında Ne Yaptı

Önce şunu söylemek gerekiyor ki bir sızıntıdan söz ediyoruz. Yani paylaşılan sonuçlar kesin olarak yeni Pro modeline aittir diyemiyoruz. Fakat sonuçların yeni akıllı telefona ait olduğunu düşünerek yorum yaparsak, beklediğimiz kadar iddialı bir akıllı telefonun geleceğini söyleyebiliriz.

Öyle ki telefon tek çekirdek puanında 1504 gibi bir skor almayı başarmış durumda. Çoklu çekirdek puanı ise 5342 seviyesinde. İddialı sonuçlar elde edildiği net.

Xiaomi 13 Pro

Yeni akıllı telefonun bu seviyede skorlar elde etmesini sağlayan ise Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi olacak. 4 nm üretim sürecinden çıkan yeni amiral gemisi işlemci, 3.19 GHz saat hızlarına kadar çıkabiliyor. Öyle ki işlemcinin Adreno 740 grafik birimi, ışın izleme teknolojisini bile destekliyor. Eski nesil ile bir karşılaştırma yapıldığı zaman zaten %30’luk bir performans artışı da bekleniyor.

Test  sonuçlarına bakacak olursak Xiaomi 13 Pro, yeni amiral gemisi işlemcisinin sağladığı bu avantajlarla beraber bir adım önde olacak. Tabii ki daha detaylı konuşmak için önce telefonun tanıtımını görmemiz gerekiyor. Tanıtım sonrasında hem tasarımı hem de teknik özellikleri inceleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler