Pazar, Haziran 23, 2024

Xiaomi 14 Civi Tanıtıldı! Sızıntılar Doğrulandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi 14 serisine yeni eklenecek olan amiral gemisi model duyuruldu. Xiaomi 14 Civi adıyla seriye eklenen yeni seri, zaten bir süredir sızıntılarla gündeme gelmişti. Tanıtım sonrasında gördük ki sızıntılar da doğrulandı ve hem teknik özellikler hem de fiyat tahminleri yerini buldu. Hadi yeni telefonun neler getirdiğine ve fiyatının nasıl olduğuna bir bakalım.

Xiaomi 14 Civi Teknik Detayları

Xiaomi akıllı telefonları için yeni zirve modellerden biri olacak Civi 14, iPhone serisinde yer alan ada şeklindeki çentik alanına benzer bir çentik alanı sunuyor.

Ekranın boyutu ise 6,55 inç seviyesinde. OLED panelin kullanıldığı akıllı telefonun ekran yenileme hızı 120 Hz ve çözünürlük değeri de 1.5K seviyesinde. 3000 nit maksimum parlaklık değeri, Dolby Vision desteği, HDR10+ desteği de ekranın dikkat çeken diğer özellikleri.

Xiaomi 14 Civi

Camda koruma kısmında Gorilla Glass Victus 2 kullanıldığını da eklemiş olalım ve geçelim diğer teknik özelliklere.

Telefonun kamerası ve ekranı bir yana, bu modelde teknik anlamda da çok güçlü bir konfigürasyona yer verilmiş. Xiaomi 14 Civi içerisinde yer alan işlemci yapay zeka destekli Snapdragon 8s Gen 3 serisi işlemci.

Xiaomi 14 Civi

RAM kısmında da işlemci 8 GB ve 12 GB LPDDR5X desteğini sunuyor. Burada depolama alanının 256 GB ve 1 TB olarak iki ayrı seçenek ile karşımıza çıktığını belirtelim.

Gelelim kamera kısmına. Yeni akıllı telefonda da diğer amiral gemisi Xiaomi modellerinde olduğu gibi Leice lensler yer alıyor. Leica Vario-Summilux serisi lenslerin kullanıldığı akıllı telefonda ana kamera kısmında 50 MP Light Fusion 800 lensleri karşımıza çıkıyor.

Xiaomi 14 Civi 7 Xiaomi 14 Civi

İkinci kamera kısmında ise 50 MP 2X telefoto kamera bulunuyor. Son kamerada ise 12 MP 120 derece ultra geniş açı kamerası bulunuyor. OIS destekli olan kameralara ek olarak ön kısımda 32 MP ultra geniş açı lens ve 32 MP bir ikinci selfie kamerası bulunuyor.

Fiyat

Xiaomi 14 Civi fiyat açısından çok ucuz bir telefon değil. 8 GB RAM bulunan modelde 514 dolarlık bir fiyatlandırma var. 12 GB RAM bulunan modelde ise 574 dolar fiyatlandırma var.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler