Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xiaomi 14 Ultra Kanlı Canlı Karşımızda

Paylaş

silkroad gaminggentr

25 Şubat, Xiaomi için önemli bir tarih. Zira marka Xiaomi 14 serisinin global lansmanını yaptığı gibi en güçlü akıllı telefonu Xiaomi 14 Ultra modelini de gün yüzüne çıkaracak.

Bu zamana kadar yeni telefon için birçok sızıntıdan söz ettik ve bu konuda önemli bilgileri paylaştık. Şimdi ise yeni akıllı telefon için gerçek görseller sızdı. Görsellere bakacak olursak, telefon tam da beklediğimiz tasarıma sahip olacak.

Xiaomi 14 Ultra Tasarımı Nasıl? 

Sızdırılan görsellerde arka kısımda dev kamera alanı karşımıza çıkıyor. Tamamen dairesel olan bu kamera alanında 4 lens bulunacak ve kamera alanı diğer Ultra akıllı telefonlarda olduğu gibi epey bir dışarı çıkık olacak.

Ön kısımda ise tamamen ekranın bulunduğu bir akıllı telefonla karşı karşıya olacağız. Sadece ekranın üst kısmında bir kamera alanının olduğunu göreceğiz.

Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra için Nasıl Özellikler Bekliyoruz? 

Telefonun tasarımını net olarak gördüğümüz sızıntı, teknik özellikler için de bilgiler veriyor. Buna göre telefonda Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi yer alacak. Amiral gemisi işlemci 16 GB LPDDR5X RAM ile desteklenecek.

512 GB depolama alanı ise standart olarak sunulacak. 1 TB versiyonunda geldiğini göreceğiz.

Xiaomi 14 Ultra

Ekran kısmında ise yüksek parlaklığı ile dikkat çeken 6.73 inçlik 120 Hz AMOLED panel karşımıza çıkacak. 3000 nit maksimum parlaklık sunacak ekranda çözünürlük kısmında ise 1440p kullanılması bekleniyor.

Gelelim kameralara. Xiaomi 14 Ultra en çok kamera özellikleriyle konuşulacak. Telefonda 1 inç boyutunda 50 MP Sony LYT 900 lens yer alacak. Bunun dışında 50 MP ultra geniş açılı lens ve 50 MP değerinde telefoto kamera ile periskop kamera da bulunacak. Selfie kamerası ise standart 32 MP kamera olacak.

Henüz fiyat konusunda bilgi yok ama telefon çok ucuz bir model olmayacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. bence 14 PRO da olduğu gibi bu telefonda da 2k çözünürlük sunan bir ekran olması lazımdı ve leica
    lenslerin olmaması beni büyük ölçüde üzdü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler