Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xiaomi 14 ve 14 Pro Geliyor! Global Versiyon Yolda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi 14 ve 14 Pro, Ekim ayında duyurulmuş ve duyurulduğu gibi de Çin genelinde satışa sunulmuştu. Çin’de satışa sunulan amiral gemisi akıllı telefonların global pazarda ne zaman satışa sunulacağı da merak konusu oldu. Zira iddialı amiral gemisi modelleri Samsung ve Apple gibi devlerle mücadele edecek cinsten özelliklere sahip.

Telefonların ne zaman global pazardaki yerini alacağı konusunda da ilk bilgiler gelmeye başladı. Gelin ipuçlarıyla beraber yeni telefonların global versiyonlarının ne zaman geleceğine bakalım.

Xiaomi 14 ve 14 Pro Global Versiyonu Şubat Sonunda Duyurulabilir

Son sızıntılar, markanın gelenek haline gelen rutinini bozmayacağını gösteriyor. Zira son sızıntılara göre Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro akıllı telefonlarının global versiyonları MWC 2024 kapsamında duyurulacak.

Geçtiğimiz yıl eski amiral gemisi serisi akıllı telefonlar için de aynı şey geçerli olmuştu. MWC 2023 kapsamında telefonların global versiyonları tanıtıldı ve hemen sonrasında satışlar başladı. Bu yıl da 26 Şubat ile 29 Şubat arasında düzenlenecek olan MWC 2024 ile 14 serisini bekliyoruz.

Xiaomi 14 ve 14 Pro

Telefonların Özelliklerini Bir Hatırlayalım

İddialı modeller için özellikleri de bir hatırlayalım. İki modelde de LTPO AMOLED ekran yer alıyor. 1 Hz ile 120 Hz arasında değişen yenileme hızları sunması da ekran konusunda önemli artılar arasında. İki modelin ekran kısmında en büyük farkı boyutları. 14 Pro modelinde 6.73 inçlik bir ekran yer alırken, 14 modelinde ise 6,35 inçlik bir ekran yer alıyor.

Her iki modelde de yer alan işlemci ise Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi. Yeni nesil işlemciyi sürekli serin tutmak için telefonlarda VC soğutma sistemine yer verilmiş. Pro modelde sadece 12 GB ve 16 GB RAM seçenekleri var. Temel modelde ise 12 GB ve 8 GB yanında 16 GB RAM seçeneği de var.

İki modelin bir diğer farkı ana kamera kısmında kendisini gösteriyor. Xiaomi 14 modelinde 50 MP f/1.16 diyafram açıklığında ana kamera yer alırken, Pro modelde ise 50 MP f/1.42 – 4.0 arasında değişken diyafram sunan bir ana kamera bulunuyor. Burada 50 MP değerinde ultra geniş açı kamerasını ve 50 MP telefoto kamerasını görmekteyiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler