Perşembe, Nisan 25, 2024

Xiaomi ABD’nin Kara Listesinden Çıkarıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eski Amerika Birleşik Devletleri başkanı Trump’ın yönetiminin son günlerinde popüler Çin merkezli akıllı telefon şirketi Xiaomi, Trump tarafından verilen bir emir ile “Komünist Çin Askeri Şirketleri” listesine eklenmişti. 15/1/2021 tarihli beyan, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının Xiaomi hisselerine sahip olmasını yasadışı hale getiriyordu, ancak Huawei’nin son 18 aydır tabi olduğu sert ihracat kısıtlamalarını dayatmıyordu.

Trump
Xiaomi ABD'nin Kara Listesinden Çıkarıldı! 2

Bugün Rus asıllı haber sitesi Reuters tarafından yapılan bir haberde, Xiaomi’nin Amerika Birleşik Devletleri kara listesinden çıkarılacağına dair bir raporun ardından Xiaomi Corp’taki hisselerinin birden sıçradığını bildirdi. Bir Bloomberg muhabiri ise, şirketin ABD Savunma Bakanlığı ile anlaşmaya vardığını tweetledi.

Xiaomi son zamanlarda bazı yenilikçi cihazlar üretiyor ve üzerinde çalışmalar sergiliyor, ancak özellikle Huawei gibi kendi ekosistemi kurmak üzere olan rekabetçi bir güç halen kara listede yer alıyor, dünyanın bir zamanlar en büyük ikinci akıllı telefon şirketinin ABD’nin yoğun yaptırımları nedeniyle sekteye uğramasından sonra tüm dünyada tartışmalara sebep oldu.

Analistler ve diğer herkes, Xiaomi sonrasında Huawei’inde listeden çıkartılmasını bekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler