Pazar, Ekim 6, 2024

Xiaomi HyperOS 2.0 Yolda! Güncelleme için Son Gelişmeler

Xiaomi artık yeni bir ekosisteme geçiş yaptı. Firma MIUI isimlendirmesine son verdi ve Xiaomi HyperOS işletim sistemine geçtik. Hala belli başlı cihazlar için güncelleme çalışmalarının devam ettiği yeni işletim sisteminde gündem de yoğun. Zira marka şimdiden yeni sistemin ikinci sürümü üzerine çalışmalara başlamış durumda. İlk sürüm güncellemesi olacak Xiaomi HyperOS 2.0 için sızıntılar da var.

Sızıntılara yeni sürümün ne zaman geleceğine ve neler sunacağına yönelik işaretler içeriyor. Peki yeni versiyon ne zaman yayınlanacak?

Xiaomi HyperOS 2.0 için Geri Sayım Başladı

Sağlam kaynaklardan biri olan Gizmochina platformunda yer alan bilgilere göre söz konusu işletim sistemi sürümü çoktan test aşamasına geçti. Xiaomi’nin OTA güncellemesi sunucusuna “OSBigversiyon” uzantısını eklemiş olması iddiaları da güçlendiriyor. Zira bu uzantının MIUI sürümleriyle HyperOS sürümlerini ayırmak adına kullanılacağı ve Xiaomi HyperOS 2.0 dağıtımında görev alacağı bilgisi var.

Çoktan testlerinin başladığı söylenen yeni sürümün çıkış tarihine ilişkin de iddialar var. Kaynaklara göre Xiaomi güncelleme takvimini benzer olarak ilerletecek ve bu sene Ekim ayında HyperOS 2.0 tanıtılacak.

BENZER:  Fiyat Performans Odaklı Oppo A3 Pro Tanıtıldı

Xiaomi HyperOS 2.0

MIUI sürümlerinde olduğu gibi bir ilerleyiş söz konusu olacakmış gibi duruyor. Güncelleme dosyalarında V816 şeklinde numaralandırıldığı görülen yeni sürümün ne gibi farklar ve yeniliklerle geleceği ise şimdilik soru işareti.

Fakat şu var ki markanın HyperOS ile beraber kendi ekosistemini genişletme gibi bir arzusu var. Yeni sürümde, mevcut olan otomobilin ile entegresini sağlayacak yenilikler görebiliriz.

Güncelleme: 2 Ağustos 2024

HyperOS 2.0 Çıkış Tarihi Netleşiyor 

Temmuz ayında test aşamasına giren HyperOS 2.0 güncellemesi artık son düzlüğe girdi diyebiliriz.

Yurtdışı haber kaynaklarının sızıntılarına göre yeni güncellemenin çıkış tarihi 2024 yılının sonlarına doğru beta sürümü ile kullanıcılara HyperOS 2.0 güncellemesi sunulacak. 2025’in ilk çeyreğinde ise final sürümü sunulacak.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Redmi Note 11 Pro’nun hyperos 2.0 güncellemesini almaması çok saçma bir durum zaten Android 14’ü alması gerekirken almadı android 15’i de alması gerekirken almayacak madem android 15’i ve Android 14’ü almayacağına göre Redmi Note 11 Pro 4G için hyperos 2.0 güncellemesini hyperos 1.0 sürümünde olduğu gibi android 13 tabanlı getirsinler

  2. merhaba kolay gelsin benim cihazın Poco X6 5G hyperos 2.0 güncellemesi aldıktan sonra Google uygulamaları kaldırılacak mı kendi uygulamaları mı olacak bu konu hakkında bilgisi olan lütfen cevaplayabilir mi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler