Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi Mi Note 10 Müthiş Kamera Performansı ve Objektiften Yansıyan Fotoğraflar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çok yakında piyasada satışa sunulacak olan Xiaomi Mi Note 10 yurt dışında gerçekleştirilen inceleme videosunda görüldüğü üzere rakiplerine nazaran mükemmel fotoğraf kalitesi vaat ediyor. Arka panelde yer alan 5 adet kamerası hem yakın çekim hem de geniş çekimlerde fotoğraf severleri epey memnun edecek gibi.

108 MP OIS Lens İle Geliyor

Xiaomi Mi Note 10‘un 128GB ve 6GB RAM versiyonu şuanda 549 Euro fiyat etiketi ile geliyor. YouTube’da yayınlanan ilk incelemesinde ise Note 10 PRO, Redmi Note 8T ile kıyaslanan Xiaomi Mi Note 10 modeli beş kamerası ile neler yapabildiğini net bir şekilde gösteriyoruz.

Cihaz adeta profesyonel fotoğraf makinelerinin önüne taş koyuyor diye düşünüyorum. Zira 108 megapiksellik bir telefon artık telefon değil, profesyonel bir video kamera veya fotoğraf makinesine dönüşmüştür.

xiaomi mi note 10 002

Yeni Xiaomi Mi Note 10 şu kamera bileşenlerini içeriyor;

  • 108 MP F1.7 OIS
  • 12 MP 2x Telefoto F2.0
  • 5 MP 10x Telefoto F2.0
  • 20 MP F2.2 Ultra Geniş Açı
  • 2 MP F2.4 Makro Lens

Toplamda beş adet kamera yerleştirilen akıllı telefonda adından da anlayacağınız üzere her bir lens farklı görev üstleniyor. Yeni nesil kameralar artık tek lens üzerinden tüm işlemleri değil, çoklu lensler üzerinden farklı görevleri üstlenerek çok daha iyi performanslar vermeyi vaat ediyor. Bu durum da ister istemez fotoğrafların ve videoların kalitesine yansıyor. Kamera bölümüne ekstra not olarak ise Mi Note 10’un 50MP dijital zoom yapabildiğini de ekleyelim.

xiaomi mi note 10 004

xiaomi mi note 10 005

Huawei Mate 30 PRO ile Aynı Performans?

Bakın burası en önemli noktalardan bir tanesidir. Şuanda Türkiye’de Huawei Mate 30 PRO 6GB ve 128GB depolama özellikli modeli 6597 TL’den satılıyor. DxOMark kamera test sonuçlarına göre aynı performansı veren Xiaomi Mi Note 10 ise daha uygun fiyattan Türkiye pazarına giriş yapar ise gerçekten ortalık karışır.

Zira Xiaomi markasını nasıl tanıyoruz? Fiyat/Performans ürünleri ile değil mi? 549 Euro ise bugünkü güncel kur ile birlikte 3.495 TL yapıyor. Bunun vergisi, TRT bandrolü ve diğer tüketim içerikleri dahil edildiğinde 5299 TL civarı bir fiyattan satılacağını ben “şahsi” adıma düşünüyorum.

549 euro

Yeni Nesil Cihazların Kullanım Ömürlerine Ne Oluyor?

Burada cihaz gelmeden önce ön test koşullarını sizlerle paylaşırken, aslında “beklentileri karşılayacak mı?” sorusu da bir nevi cevap niteliği taşıyor.

Her zaman akıllı telefon almıyorsunuz değil mi? Aldığımız cihazlar da bizi ister istemez “3-5 sene idare etsin” mantelitesinde yaklaşıyoruz. Fakat yeni nesil akıllı telefonlar artık ortalama 3 sene içerisinde ömürlerini dolduruyor. Dikkat edin, ne kadar çok teknoloji içeren cihaz olursa olsun, o cihazların ömürleri giderek kısalıyor. Yeni nesil cihazlarda da üst düzey performans görürken, bakalım kullanım ömrü olarak neler verecekler bunu da yakından takip ediyor olacağım.

Kamerada Samsung İmzası?

Mrwhosetheboss isimli inceleme kanalında yayınlanan Xiaomi Mi Note 10 incelemesinde öne çıkan bir kaç başlık var. Öncelikle 108 megapiksellik kamera Samsung imzasını taşıyor. Yani Xiaomi bu cihazı geliştirirken, kamera üretimi, parça temini ve içerik geliştirme konusunda Samsung ile bir iş birliğine gitmiş durumda.

Test oldukça etkileyici diyebilirim. Zira diyafram değeri rakiplerine göre daha gelişmiş durumda. Sensör boyutlarının verdiği anlam ve önemi de katacak olursak, model pek çok rakibini şimdiden kenara itiyor. Ki Mrwhosetheboss kanalını takip ederim. Yaptığı incelemeler şimdiye kadar tarafsız ilerlediği için, sonuçların orjinal ve birebir olarak uygulandığının altını çizmekte fayda var.

Mesela doğal etki olarak bildiğimiz Bokeh efekti (Arka plan bulanıklaştırma) Xiaomi Mi No 10 ile şaşırtıcı derecelere ulaşmış. Hem videoda hem de fotoğraflarda arka plan bulanıklaştırma efektini kullandığınızda sırıtmadan ve o doğallığı bozmadan yapay zeka yardımı ile üstesinden geldiğini görebiliyoruz.

Xiaomi Mi Note 10 ile Çekilen Fotoğraflar

xiaomi mi note 10

xiaomi mi note 10 5x optik zoom

mi note 10 kamera performans

mi note 10 gece cekimi

mi note 10 vs huawei p30 pro kamera

mi note 10 vs note 10 plus

mi note 10 vs note 10 plus 002

mi note 10 vs note 10 plus 003

xiaomi mi note 10 007

Snapdragon 730G İşlemcili Cihazdan Bahsediyoruz

Xiaomi Mi Note 10 akıllı telefon piyasaya Snapdragon 730G işlemcisi ile birlikte çıkacak. Fakat elde edilen test sonuçlarına baktığımızda benzer fiyata sahip Snapdragon 855 ve 855 Plus cihazlardan hemen hemen bir tık daha iyi performans alabiliyor. Bu da cihazın ne denli stabil sonuçlar verdiğinin bir işareti diyebiliriz aslında.

Yukarıdaki inceleme videosunu izleyerek buralara kadar geldiyseniz, aslında kendi editöryal fikirlerimi ve ön gördüklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Şuan için Türkiye satış fiyatı konusunda henüz net bir bilgiye sahip değiliz. Fakat Xiaomi tarafından gelecek olan fiyat listesi belli olduğunda konuyu güncelleyerek içerikleri aktarmaya devam edeceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Xiaomi bu sektörün kralı olabilir. Bir bunlar bir de Oneplus diyorum kesinlikle. Adamlar hem fiyat hem de performans veriyor. Diğerleri gibi fiyatı dayayıp üstüne performans da al senin olsun demiyor. Bakın görün, Xiaomi Mi Note 10’da çok satacak ve hepsi önünde eğilecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler