Perşembe, Mart 28, 2024

Xiaomi Mijia Glasses Camera Tanıtıldı! Akıllı Gözlük Neler Sunuyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı gözlükler çok yaygın değil bunu kabul ediyoruz ama yaygınlaşmaya da devam ediyorlar. Nadir de olsa bu alanda yeni ürünler görebiliyoruz. Son hamle Xiaomi’den geldi ve Xiaomi Mijia Glasses Camera tanıtıldı.

Tam bir akıllı gözlük olarak nitelendirilebilecek olan ürün, seri üretim konusunda da daha rahat bir model.

Peki bu akıllı gözlükte neler var? Kullanıcılar nasıl özelliklere sahip olacak? Bakalım.

Xiaomi Mijia Glasses Camera Özellikleri

Gözlük özellikle üzerinde bulunan kamera sistemiyle dikkat çekecek bir gözlük. Modelde 50 MP değerinde görüntü, sabitleme özelliği bulunan bir ana kamera yer alıyor.

Ayrıca ana kameraya 8 MP periskop telefoto kamera destek veriyor ve 15x dijital zoom seviyesine kadar zoom sunuluyor.

Anlık metin çeviri ya da artırılmış gerçeklik odaklı olarak kullanılabilen serinin, ekran kısmında ise Sony micro OLED tercihi yaptığını görüyoruz.

Xiaomi Mijia Glasses Camera

Anlık bilgileri okuyabileceğiniz mini ekran sağ kısma yerleştirilmiş ve tek bir bilgi ekranı var. 0.23 inç boyutunda olduğu söylenen bu ekranın 3.281 PPI piksel yoğunluğu bulunmakta. Ayrıca en yüksek parlaklık değeri de tam 3000 nit.

Xiaomi Mijia Glasses Camera

Bu demek oluyor ki ekrandan görüntüleri çok net bir  şekilde seçebileceğiz. Adı tam olarak verilmeyen 8 çekirdekli Snapdragon bir işlemci, 3 GB RAM, 32 GB depolama alanı, manyetik ve hızlı şarj destekli 1020 mAh değerinde pil, Wi-Fi ve Bluetooth 5.0 desteği de gözlüğün diğer özellikleri arasında.

Xiaomi Mijia Glasses Camera

Gelelim Xiaomi Mijia Glasses Camera için açıklanan fiyata. Paylaşılan bilgilere bakacak olursak yeni akıllı gözlük 400 dolara satışa sunulacak. Satışın yapılacağı pazarların ise çok dar olmasını bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler