Salı, Mart 19, 2024

Xiaomi, Oppo ve Vivo Dosya Paylaşımı Üzerinde İşbirliği Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

En çok bilinen ve satan üç Çinli şirket, Android Beam benzeri, cihazdan cihaza dosya aktarımı yapan bir özellik üzerinde işbirliği yapıyor. Xiaomi, kendi MIUI Weibo hesabıyla projeyi açıkladı ve hem Oppo hem de Vivo ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Adı henüz belli olmayan sistem, çeşitli dosya türlerini internet ağı olmayan ortamda dosya transferi yapabilen cihazlar arasında yüksek hızda bağlantı sağlayacak. Xiaomi ayrıca, herkes için “daha verimli” bir mobil deneyim oluşturmak amacıyla, eğer isterlerse diğer ortaklığa katılmak isteyen şirketleri de memnuniyetle projelerinde yer verebileceklerini açıkladı.

Android Beam, son zamanlarda bir Android telefona sahip olan çoğu kişiye aşina olan bir özellik. Ancak bu özellik Android Q güncellemesinin bir parçası olmayacağından dolayı, Google’ın özelliklerle dolu mezarlığına gömülecek. Bunun üzerine Google’ın, AirDrop gibi başka cihaza bağlanarak WiFi ve Bluetooth yolu ile hızlı dosya aktarımı yapan yeni bir uygulama paylaşması bekleniyor.

Google’ın beklenen yeni uygulaması Google Play Store’a ve Google’ın uygulamalarına erişimi olmayan telefonlarda erişim sağlamayacağı için üç Çinli şirket o özelliği kullanmak yerine kendi dosya aktarıcı uygulamasını çıkartacak.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler