Perşembe, Haziran 27, 2024

Xiaomi Redmi 13C Duyuruldu! Özellikleri ve Fiyatı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Redmi modellerinin uygun fiyatlı serileri, akıllı telefon kullanıcıları tarafından sıkça tercih ediliyor. Xiaomi de bu alana yatırım yapmaya devam ediyor. Marka en son 13 serisi ile ses getirmişti. Şimdi de yine uygun fiyatlı bir model olan Xiaomi Redmi 13C duyuruldu.

Tam bir fiyat performans serisi akıllı telefon olarak karşımıza çıkan yeni seri, tasarımsal anlamda da bekleneni karşılıyor desek yeridir. Gelin daha fazla uzatmadan telefonun teknik özelliklerini bir değerlendirmeye alalım.

Xiaomi Redmi 13C Nasıl Özelliklere Sahip?

Telefonun özellikleri tam da sınıfına hitap ediyor. Önce ekrandan söz ederek başlayalım. Yeni model 6,74 inçlik LCD bir ekranla beraber geliyor. Standart seviyenin biraz daha üzerinde olan bu ekranda 90 Hz yenileme hızına yer verilmekte.

Çözünürlük kısmında ise 720 X 1650 piksel değerini görüyoruz. Standart seviyenin biraz daha üzerinde bir ekran donanımına sahip olan model, tasarım kısmında da damla çentik alanıyla dikkat çekiyor. Zira bu tasarım yapısını kullanan çok fazla akıllı telefon kalmadı.

Xiaomi Redmi 13C

Böyle bakacak olursak Xiaomi Redmi 13C biraz eski yapıyı yansıtıyor. Teknik özellikler açısından baktığımız zaman ise Redmi 13C, MediaTek Helio G99 işlemcisiyle karşımıza çıkıyor. 9 nm üretim sürecinden çıkan işlemci için de iyi bir fiyat performans işlemcisi yorumunu yapabiliriz.

4 GB, 6 GB ve 8 GB RAM seçeneklerinin sunulacağı Xiaomi Redmi 13C, depolama alanında ise sadece 1258 GB ve 256 GB seçenekleri var.

Son olarak kameradan da söz edelim. Yeni Redmi modeli kamera konusunda çok iddialı değil. 50 MP değerindeki ana kameraya ek olarak modelde 2 MP değerinde makro çekim kamerası bulunuyor. Ön kamerada da 5 MP değeri karşımıza çıkıyor.

Tüm bu özelliklerle beraber serinin başlangıç fiyatı ise 125 Euro olarak belirlendi. Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı konusunda bir bilgi yok.

Xiaomi Redmi 13C

Xiaomi Redmi 13C Teknik Özellikler Özet

  • İşlemci: MediaTek Helio G99
  • Ekran: 6,74 inç LCD, 90 Hz – 720 X 1650 piksel
  • RAM: 4-6-8 GB
  • Depolama: 128 GB – 256 GB
  • Kamera: 50 MP arka + 2 MP makro arka + 5 MP ön
  • Pil: 5000 mAh batarya
  • İşletim Sistemi: MIUI 14
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler