Android telefonların vazgeçilmez araçlarından biri olan Google klavyesi Gboard son günlerde can sıkıcı bir hata göstermeye başladı. Sosyal medyada paylaşılan geri bildirimler, kullanıcı deneyimini sekteye uğratan ilginç bir soruna işaret ediyor.
Gboard'ın Beta test aşamasındaki sürümlerinde ortaya çıkan bir hata, klavye üzerindeki "Shift" tuşunun işlevini yitirmesine yol açıyor. Bu nedenle kullanıcılar klavyede büyük harfle yazamıyor. Söz konusu problem şimdilik yalnızca Xiaomi ve Google Pixel telefonlarda meydana gelmiş gibi görünüyor.
Gboard Beta sürümünde büyük harf tuşu çalışmıyor
Konuya ilişkin Reddit'te birkaç gönderi yer alıyor. Diğer tuşlar beklendiği gibi çalışmaya devam ederken, Shift tuşunun çalışmayı tamamen durdurması kullanıcıları şaşırtıyor.
İşin en kötü yanı ise soruna ortak bir çözümün bulunmaması. Raporlara göre uygulamayı zorla durdurmak, önbelleği temizlemek, telefonu yeniden başlatmak ya da klavye düzenini değiştirmek tuşun tekrar çalışmasını sağlayabilir. Fakat hata birkaç saat sonra veya sonraki günlerde geri dönüyor.
Şimdilik tüm ipuçları, hatanın uygulamanın test sürümünde bulunduğunu gösteriyor. Zira Google sanal klavyesinin Beta sürümünü kullanan cihazlar bu hatayı en sık gösteren modeller arasında yer alıyor. Öte yandan Gboard'un kararlı sürümü büyük harflerle sorunsuz çalışıyor gibi görünüyor.
Bu nedenle söz konusu hatadan etkilenenlere klavyenin kararlı bir sürümünü yüklemeleri tavsiye ediliyor. Google henüz bu hatanın farkında olup olmadığı ya da bir düzeltme üzerinde çalışılıp çalışılmadığı konusunda yorum yapmadı. Dolayısıyla şimdilik tek seçenek, doğru çalışan bir yazılım sürümünü kullanmaya devam etmek olacak.