Perşembe, Nisan 25, 2024

Xiaomi’nin XiaoAI Sesli Asistanı Şu Ana Kadar 100 Milyondan Fazla Kullanıcıya Ulaşmayı Başardı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi’nin sesli asistanı XiaoAI, şirketin CEO’su Lei Jun’un Weibo aracılığıyla, yaptığı paylaşım sayesinde 100 milyondan fazla cihazda kullanıldığı öğrenildi.

Geçen yıl Nisan ayında çıkışını yapan ve kısa bir sürede bu başarıyı yakalayan sesli asistan Xiaomi telefonlar, akıllı hoparlörler başta olmak üzere diğer akıllı ev ürünleriyle beraber rahatlıkla çalışabiliyor.

 

Çin pazarında oldukça ses asistanı bulunurken XiaoAI, özellikle Xiaomi’nin ürünleriyle derin entegrasyonundan dolayı oldukça başarılı oluyor. Ayrıca, Google Asistan, Amazon Alexa ve Apple’ın Siri gibi sesli asistanları Çin’de dil engeline takıldığından dolayı Xiaomi ön plana çıkıyor.

Başlıksız 2 2

Google’ın sesli asistanına oldukça benzeyen XiaoAI, diğer sesli asistanlar gibi uygulama açma, fotoğraf çekmek, hava durumunu öğrenme, rahatlıkla çeviri yapabilme gibi özelliklere sahip.

Xiaomi ortaya koyduğu verilere göre, şirketin akıllı hoparlörü her gün 853,000‘den fazla kişiyi çalar saati uyandırırken, Tayvan’da her gün sesli asistan destekli akıllı hoparlör sayesinde 1,354,221 saat müzik dinleniyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler