Çarşamba, Nisan 24, 2024

Xiaomi’nin Yeni Amiral Gemisi Mi 9 Düzenlenen Lansmanla Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin yeni amiral gemisi olacak Mi 9 hakkında yeni bilgiler günlerdir sızıyordu. Firma bugün Çin’de gerçekleştirmiş olduğu lansmanla beraber akıllı telefonunu sonunda tanıttı.

Xiaomi Mi 9 Teknik Özellikleri Ve Fiyatı

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi olacak Mi 9’un teknik özelliklerine bakıldığında 2280×1080 piksel çözünürlüğe ve Samsung tarafından üretilen 6.39 inç büyüklüğünde FULL HD+ AMOLED bir ekrana sahip olduğu görülüyor.

Gücünü Qualcomm’un en yeni yonga seti olan Snapdragon 855’ten alan akıllı telefon grafik ünitesi olarak ise Adreno 640’ı kullanılıyor. Oldukça güçlü yonga seti kullanan telefon iyi bir oyun performansı sunacak.

Kamera kısmına bakıldığında ise arka tarafında 48MP+12MP+16MP çözünürlüğünde üçlü kamera kurulumuna sahip olduğu görülen cihazın ön tarafında ise 20MP çözünürlüğünde yapay zeka destekli selfie kamerası bulunuyor.

xiaomi mi 9 glass finish

Kutusundan Android 9.0 Pie işletim sistemi ile beraber gelen Mi 9, büyük bir ekran kullanılmasına rağmen 3300mAh kapasiteli bir batarya ile geliyor. Her ne kadar Snapdragon 855 yonga seti verimlilik açısından iyi olsada yüksek kapasiteli bir bataryanın kullanılmasını bekliyorduk.

Akıllı telefonun 6GB RAM ve 128GB depolama kapasitesine sahip versiyonu 445 dolar etiketine, 8GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına sahip versiyonu 490 dolar olarak belirlenmişken üst segmentteki modeli olan 12GB RAM ve 256GB dahili depolama alanına sahip versiyonu ise 600 dolar olarak belirlenmiş.

İlk olarak Çin piyasasına sürülecek olan akıllı telefonun önümüzdeki günlerde global pazarada gelmesi bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler