Perşembe, Nisan 25, 2024

Yakın Gelecekte; Drone’lerin Hayatımızdaki Yeri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yakın zamanda ofisimizde geliştirdiğimiz Elle Kontrol Edilebilen projesini hayata geçirdik, proje tamamlandı ve her şey yolunda gitti, Drone’yi gerçekten elimizle kontrol etmeyi başardık ve bunun vesilesiyle PC Hocası ekibi olarak belirli başlı başarılara imza attık. Gözümüzü farklı bir alana çevirmek gerekirse yakın zamanda ülkemizde gelen “Drone ile yol izleme” kanunu da örnek gösterilebilir. Tüm bu olayların ardından Dronelerin benim gözümden gelecekteki yerini anlatmaya çalışacağım kankalar :

Drone Nedir, Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Drone bir nevi insansız gözetleme aracıdır, üzerindeki kamera vidasına kameranızı yerleştirip çok güzel görüntü kayıtları alabilir, kuş bakışı olarak çevreyi izleyebilir hatta bunların dışında yüksekliği de ölçebilirsiniz. Piyasada çok fazlaca Drone çeşiti bulunmakta dostlar, ucuzundan tutun pahalısına, hız odaklısından tutun dayanıklılık odaklısına kadar çok fazla çeşit Drone mevcut, aslında bunların arasından kendi ihtihacınızı karşılayacak olan Drone’yi almakta fayda var, bunun yanı-sıra kumanda frekans mesafesi, taşıyabildiği ağırlık gibi detayların da es geçilmemesi gerekiyor. Mesela Drone’nin üzerine takacağınız kameranın ağırlığı cihazın taşıyabildiği ağırlıktan fazla ise hem Drone’yi hem de kameranızı tehlikeye atmış olursunuz gibi gibi çok fazla örnek mevcut…

Başlıksız 7 1

Drone’lerin Gelecekteki Yeri :

  • Savaş alanlarında Droneler ile gözcülük yapılabilir
  • Drone ile kargo teslimatı yapılabilir
  • İnsanları izinsiz izleme ve bunun gibi taciz olayları artabilir
  • Drone yarışları ile kumar oynanabilir
  • Droneler sayesinde daha maliyetsiz görüntü kayıtları alınabilir
  • Tüm güvenlik alanlarına gözcü Droneler yerleştirilebilir.
  • Trafik kontrolü kolaylaşabilir
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler