Perşembe, Mart 28, 2024

Yamaha Helikopter Görünümlü Fazer R Serisi Drone Geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japon motorlu taşıt üreticisi olan Yamaha, şimdilerde geliştirmiş olduğu helikopter görünümlü Drone serisi Fazer R ile konuşulmaya başlandı. Yamaha mühendisleri tarafından geliştirilen Fazer R farklı bir ürün olduğu gibi, pek çok alanda kullanılabilecek şekilde tasarlanmış.

Yamaha Helikopter Drone’u Neler Sunuyor ?

Yamaha üretmiş olduğu yeni drone serisini tamamen endüstriyel ihtiyaçları karşılamak üzere geliştirdiği belirtiliyor. Markanın tanıtmış olduğu drone modeli Fazer R ve Fazer R G2 olarak ikiye ayrılıyor. Profesyonel prodüksiyon çekimleri, tarım ilaçlamaları, alan ölçümleme, taşıma ve kaydetme gibi ihtiyaçlarda tercih edilecek. Yeni modellerin her ikisi de uzaktan kontrol edildiği gibi, ek aparatlar da takılabiliyor.

yamaha-drone-fazer-r
Örnek vermek gerekirse; bir tarla sulaması için Drone‘a ilaç püskürtme yöntemini uygulayabiliyorsunuz. Bunun için de toplamda 32 litrelik ilaç püskürtme tankı ilave edilebiliyor. Bu yöntem Fazer R modeli için geçerli. Fazer R G2 ise genellikle eşya taşıma, prodüksiyon çekimleri yapma ve video çekimleri için profesyonel bir tercih olacak.

Her iki drone modelinde de enjeksiyonlu iki silindire sahip motor yer alıyor. Aynı zamanda maksimum 3.000 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor. Ancak şöyle bir detaydan bahsetmem gerekli; mesela tarım ilaçlaması yapacaksınız bunun için drone’u ağzına kadar doldurdunuz. Full tank ile maksimum 250 metre havaya yükselebiliyorsunuz. Sadece boşken geçerli olan 3 bin metre menzil, doluda geçerli değil maalesef.

yamaha-drone-fazer-r-004
Kullanım Süreleri Ne Kadar ?

Bu tür Drone’ların kullanım süreleri onu ne kadar yıprattığınıza bağlıdır. Serinin boşken kullanım süresi 100 dakika olduğu gibi, maksimum menzil mesafeleri ise 90 kilometre. Evet, yanlış duymadınız. Bu drone modelleri tam 90 kilometre boyunca mezil dışına çıkmadan kontrol edilebiliyor.

Yamaha geliştirmiş olduğu helikopter dronelarını otonom sürüş özelliği ile tanıtıyor. Kasım ayında dünya genelinde satışa çıkacak olan Fazer serisi 130 bin dolardan alıcılarını bekleyecek. Türkiye satış fiyatını ise ne siz sorun, ne biz söyleyelim.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Hocam bilmiyorum bir yandan bu kadar pahalı olması ve boyutuna göre çok fazla yer kaplaması drone klasmanına girmesi çok manidar bide insan kütlesini kaldırabiliyorsa kişisel ucuz maliyetli helikopterler geliyor demektir geleceğe dönük düşünürsek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler