Cuma, Nisan 26, 2024

Yandan Kızaklı ZTE Axon S Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’in yükselen akıllı telefon üreticilerinden biri olan ZTE, şu sıralar kızaklı bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor. Dünyada ilk olma özelliği taşıyacak ZTE Axon S akıllı telefonları için ortaya çıkan son detaylar, ne derece iddialı bir model üzerinde çalışmalar yapıldığının kanıtı.

Yandan Kızaklı İlk Akıllı Telefon ZTE Axon S!

Çok kısa bir süre önce basın görselleri ortaya çıkan yeni akıllı telefon, alanında ilk olma özelliğini taşıyor. Daha önce Xiaomi tarafından sunulmuş kızaklı akıllı telefonlardan farklı olarak bu modelde yatay kızak sistemi bulunacak.

Basın görsellerinde de sistemin detaylarını öğrenmiş olduk. Yana doğru açılan kızak, hem arka hem de ön kameraların saklandığı kısım olacak. ZTE Axon S, arka kapak üzerinde de ekran üzerinde de herhangi bir kameraya yer vermeyecek. Bu sayede telefonun gerçek anlamda tam ekran tasarımına kavuştuğunu görmemiz mümkün olacak.

ZTE Axon S

Teknik Donanım Nasıl Olacak?

Sadece tasarım konusunda detaylar ortaya çıkmadı. Bunun yanında sistem özelliklerinin neler olacağı konusunda da bazı detayları elde ettik. Buna göre yandan kızaklı ZTE Axon S, amiral gemisi akıllı telefon ailelerine dahil olacak. 7 nm üretim sürecinin bir ürünü olan Snapdragon 855 işlemcileriyle beraber gelecek olan akıllı telefon, Snapdragon X50 modem sayesinde 5G desteği sunacak.

Ekran kısmında 6 inç değerinin üzerinde bir ekranla beraber gelecek olan seri, muhtemelen bu kısımda da %90’ın üzerinde ekran gövde oranına sahip olacak. Son olarak, ekran ve teknik özellikler kısmında amiral gemisi ailesine dahil olacak Axon S’in kameralarından söz edelim.

ZTE Axon S

Yine kesin bir bilgi yok ancak bu modelde 3 arka kamera geleceği söyleniyor. 48 MP ana kameranın yanında, 19 MP değerinde ikinci kamera bulunacak ve üçüncü kamera kısmında ise 5x optik zoom özellikli bir kamera göreceğiz.

Özellikleri yeni yeni netlik kazanan yandan kızaklı akıllı telefonun ne zaman tanıtılacağını ise bilemiyoruz.      

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler