Cuma, Nisan 26, 2024

Yandex, Türkiye Ofisini Kapatma Kararı Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın en büyük rakibi, arama motoru alternatifi Yandex, Türkiye için beklenmedik bir karara imza attı. Alınan karara göre Yandex Türkiye ofisini kapatıyor ve yeni bir döneme geçiş yapıyor.

Elde edilen bilgilere göre pandemi döneminde yaşanan olumsuzluklar ve genel değerlendirmede elde edilen olumsuz sonuçlar, Yandex’i bu karara iten ana neden oldu. Alınan karar doğrultusunda internet devi, Türkiye’de bulunan ofis faaliyetlerinin tamamına son verecek.

Türkiye ofisinde çalışanlar ise önümüzdeki ay sonrasında verilen görevlerden bir bir ayrılmaya başlayacak.

Yandex Türkiye’den tamamen çekilecek mi?

Türkiye ofisleri kapanacak ama merak edilen nokta servislerin kapanıp kapanmayacağı. Sadece arama motoru yok. Bunun yanında harita servisi var. Üstüne posta servisi var. Haber ve buna benzer birçok özel servis var.

Yandex Türkiye

Ofis kapanıyor olsa da bu servislerin kullanımı devam edecek. Tüm faaliyetler Rusya ofislerine yani merkeze taşınacak. Buradan yönetim yapılacak. Pandemi sonrasında ya da ilerleyen dönemde Yandex Türkiye faaliyetlerinin devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler