Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni bir Crysis duyurusu yakında gelebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

 Crysis efsanesi, 13 yıl önce oyun sektörünün ilk sandbox FPS oyunlarından biri olarak çıkışını yaptı. Devam oyunları aynı ilgiyi görmese de Crysis‘in twitter hesabında paylaştığı gönderiye  baktığımızda yeni bir Crysis oyunu yolda.

65412 04 crysis 4 announced april fools makes want more full

Elimizdeki bilgiler neler?

Bugün, Crytek‘in resmi Crysis Twitter hesabında “Receiving data. (Veri alınıyor)” yazan bir mesaj gönderildi. Son paylaşımını 13 Aralık 2016’da yapmalarına karşın, 4 yıla yakındır hesapta hiçbir aktivite gözükmüyordu.

Profil açıklamasında hala “Crysis 3: Available now! for PC, Xbox 360 and PS3! Become the Hunter & fight for humanity in the reclaimed, overgrown ruins of New York City.” yazıyor. Yeni paylaşılan mesajla alakalı daha fazla bilgi beklesek de elimizde birkaç ipucu daha mevcut.

Birkaç hafta önce, Crysis’in resmi sitesi uzun zaman sonra ilk kez güncelleme aldı ve şu an siteye giriş yaptığınızda oyunun ana karakteri olan Nomad karşınıza çıkıyor. Arkaplana baktığımızda Crysis 1’deki uçak tipine çok benzediğini söyleyebiliriz.

Birkaç hafta önce site güncelleme aldığında “April Fool” etiketi içermesine karşın, şu anda bu etiketin kaldırıldığını ve şakadan daha fazlası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bir diğer bilgi ise CRYENGINE oyun motorunun YouTube kanalından geliyor. 24 Mart 2020 tarihinde yayınlanan “CRYEngine Showcase 2020: Games of the Decade” isimli videoda en başta Crysis serisinin ilk oyunu yerine direkt 2. oyundan başlamaları, videonun son kısmında da Crysis 1’in orijinal oyun içi görüntülerine kıyasla ekstra özellikle ve aydınlatma efektleriyle gösterilmesi oyuncuların dikkatini çekmişti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Bu haber oyunlarla ilgili son zamanlarda aldığım en güzel haber, umarım yeni Crysis oyunu çıkar ve seri kaldığı yerden devam eder, 3. oyunda ki başarısızlıktan sonra Crytek çok zor zamanlar geçirdi, maddi olarak çok sarsıldı, Crysis gibi bir oyun yapmak oldukça zordur ve yaptıktan sonra ki satış başarısızlığı şirkete maddi ve psikolojik açıdan olumsuz etkiler yapar ve bunun önüne geçmek yeni Crysis oyununu mutlaka steam’e getirmeleri lazım ki daha çok oyuncuya ulaşabilsinler, EA ile anlaşmaları ve Crysis 3’ün sadece origin platformunda olmasının oyunun satış rakamlarını azalttığını düşünüyorum, o yüzden mutlaka steam, epic ve gog’a gelmesi lazım, bu çok daha fazla oyuncu demek.

    Crysis benim için gelmiş geçmiş en iyi FPS oyunudur, 2013 den beri acaba yeni Crysis oyunu çıkacakmı diye umutsuzca düşünüp duruyordum, bu haber beni çok sevindirdi, oyun çıkarsa yeni PC bile toplarım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler