Çarşamba, Ekim 2, 2024

Yeni Hyundai i20 Geliyor! Takvim Belli Oldu

Hyundai, ülkemizde de en uygun fiyatlı otomobillerden biri olarak değerlendirilen i20 modeli için güzel bir makyaj çalışması gerçekleştirdi. Daha önce görselleri de ortaya çıkan makyajlı yeni Hyundai i20 için yavaş yavaş takvim de belli olmaya başladı.

Hem araç için yeni görseller yayınlandı hem de aracın satışa çıkacağı tarih noktasında daha fazla bilgi gelmeye başladı. O zaman detaylarla beraber seriye bir bakalım.

Yeni Hyundai i20 Nasıl Özellikler ve Değişimlerle Gelecek

Bir kere aracın genel kasa yapısında herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyerek başlayalım. Yine B segment ailesinde karşımıza çıkacak olan model, genel hatlarını koruyor. Buna karşın artık daha şık detaylara da sahip demek mümkün.

Hem önde hem de arka kısımda yenilenmiş bir görüntü söz konusu. Ön tampon artık biraz daha sportif bir görüntü sunuyor. Özellikle ızgara kısmında yapılan değişikliğin bu görüntüyü desteklediğini söyleyebiliriz. Bunun yanında farlarda da yine keskin hatların öne çıktığı güzel bir tasarım yapısı var.

Yeni Hyundai i20

Aracın arka kısmına baktığımız zaman, Z şekli verilmiş olan tam boy stop lambalarıyla beraber yine keskin hatları öne çıkaran bir tasarım yapısının benimsendiğini anlıyoruz. Yıldız şeklinde yenilenmiş 16 inç ve 17 inç jant seçenekleri de dış tasarım kısmında yeni Hyundai i20 modelini destekleyen detaylardan.

Yeni Hyundai i20

Aracın dış kısmı için söyleyebileceğimiz son detay, yeni gövde renkleri olacak. Hyundai bu modelde 8 ayrı gövde rengine yer veriyor. Metalik Sarı, Meta Mavi ve Metalik Gri ise yeni renk seçeneklerinde en çok öne çıkacak olan renkler olarak dikkat çekiyor.

BENZER:  120km/s den Sonra Titreme Sorunu Nedenleri ?

Gelelim iç kısma. Burada da tasarımsal olarak yeni dokunuşlar var. Ama işlevsellik açısından da yenilikler söz konusu. Seride 4.2 inç LCD ekran standart olarak sunuluyor ve OTA üzerinden de harita güncellemeleri gibi güncellemeler alabiliyor.

Yeni Hyundai i20

Standart sürümden farklı olarak üst paketlerde 10.25 inçlik gösterge paneli ve 10.25 inçlik multimedya ekranı seçenekleri de var. Android Auto, Apple CarPlay destekli olan yeni ekranlar, Bluelink özelliğine de sahip olacak. Ayrıca BOSE Premium ses sistemi artısı da var.

Arka çapraz trafik asistanı, şerit takip, Ön çarpışma uyarısı, Navigasyon tabanlı akıllı hız sabitleyici, Kör nokta çarpışma önleme asistanı, arka çapraz trafik asistanı gibi Hyundai Smart Sense güvenlik paketi özellikleri de artık standart olarak sunuluyor.

Yeni Hyundai i20

Yeni Hyundai i20 Ne Zaman Türkiye’de Satışa Çıkacak?

Asıl önemli olan kısma geldik. Aracın ne zaman satışa çıkacağı konusu. Yeni Hyundai modeli, çok yakında ülkemizde de satışa çıkacak gibi duruyor. Zira aracın üretimine 2023 yılının üçüncü çeyreğinde İzmit’te yer alan fabrikada başlanacak.

Muhtemelen yıl sonuna doğru da yeni serinin satışlarının başlaması olası. Satış takvimi konusunda daha fazla bilgiler geldikçe, güncellemeler yapmaya devam edeceğiz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler