Salı, Mart 19, 2024

Yeni iPad Air ve iPad Mini Duyuruldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, uzun zamandır beklenen yeni iPad Air ve iPad mini cihazını bugün duyurdu. En son 2015 yılında güncellenen iPad mini ve 2014 yılında güncellenen iPad Air, uzun zamandır bekleniyordu. Nihayet bu modelleri güncelleyen Apple, yeni iPad Air ve iPad mini’yi Türkiye dahil birçok ülkede satışa sunacak.
Yeni iPad Air’in Teknik Özellikleri

Önceki modele göre daha büyük ekranla gelecek iPad Air’in ekran boyutu 10.5 inç. True Tone özelliği bulunan Retina ekran oldukça iyi bir görüntü kalitesi sunacak.

Yeni iPad Air ve iPad Mini Duyuruldu 2 PCH

Apple A12 Bionic yonga setiyle gelecek olan iPad, oldukça yüksek performans sunacak. 7 MP çözünürlüğünde ön kameraya ve 8 MP çözünürlüğünde arka kameraya sahip olan iPad, her iki kamera ile Full HD video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Bu iPad modelinde parmak izi okuyuculu fiziksel ana ekran butonu ve 3.5 mm kulaklık çıkışı yerini koruyor. Önceki modele göre çerçeveler biraz daha azaltılmış durumda. 10 saate varan batarya süresi ile birlikte WiFi ile 866 mbps hıza ulaşabiliyor. 456 gram ağırlığı olan cihaz, 1. nesil Apple Pencil ile uyumlu.

Yeni iPad Air ve iPad Mini Duyuruldu 3 PCH
Yeni iPad Air’in Türkiye Fiyatı

Türkiye’de bir hafta sonra satışa sunulacak olan yeni iPad Air’in 64 GB depolama alanı olan WiFi modeli ₺3499, 4G modeli ₺4499, 256 GB depolama alanı olan WiFi modeli ₺4599, 4G modeli ₺5599 fiyatla satışa sunulacak.
Yeni iPad mini’nin Teknik Özellikleri

Önceki model ile aynı ekran boyutuna sahip olacak iPad mini’nin ekran boyutu 7.9 inç. True Tone özelliği bulunan Retina ekran oldukça iyi bir görüntü kalitesi sunuyor.

Yeni iPad Air ve iPad Mini Duyuruldu 4.1 PCH

Yeni iPad Air’de olduğu gibi bu modelde de Apple A12 yonga seti, 7 MP çözünürlüğünde ön kamera ve 8 MP çözünürlüğünde arka kamera bulunuyor. Bu iki kamera ile de Full HD video kaydı gerçekleştirebiliyor. 10 saate varan batarya süresi sunacak olan cihaz 500 gram ağırlığa sahip.

Yeni iPad mini’de de parmak izi okuyuculu fiziksel ana ekran butonu ve 3.5 mm kulaklık çıkışı bulunuyor. WiFi ile 866 mbps hıza ulaşabilen iPad mini, 1. nesil Apple Pen ile uyumlu.

Yeni iPad Air ve iPad Mini Duyuruldu 5 PCH
Yeni iPad mini’nin Türkiye Fiyatı

Türkiye’de bir hafta sonra satışa sunulacak olan yeni iPad mini’nin 64 GB depolama alanı olan WiFi modeli ₺2799, 4G modeli ₺3799, 256 GB depolama alanı olan WiFi modeli ₺3899, 4G modeli ₺4899 fiyatla satışa sunulacak.

Sizce yeni iPad Air ile iPad mini’nin fiyatları uygun mu? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler